Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdagmiddag 08 december 2001
14:25 zaterdag 8 december 2001

Bert Peters, 06 - 53 23 80 59

Meppel, ongeval met letsel
Vannacht reed een 26-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Werkhorst in de richting Staphorst. In een bocht naar rechts reed hij rechtdoor en kwam in de berm terecht. Een lantaarnpaal werd enige meters meegesleept, een boom werd geschampt en een volgende boom werd ontworteld waarna de auto tegen een infobord tot stilstand kwam. De bestuurder werd naar het Ziekenhuis in Meppel overgebracht. Daar weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Ook weigerde hij in het ziekenhuis te blijven, ondanks het advies van de arts. Hij werd aangehouden en voor alcoholonderzoek meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij mee te werken aan een blaas- en bloedtest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Nieuw Buinen, ongeval met letsel
Gistermiddag stak een 18-jarige bromfietster de Drentse Mondenweg over en verleende daarbij geen voorrang aan een naderende 26-jarige automobilist. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje werd per ambulance naar het Refajaziekenhuis overgebracht. Het bleek dat zij zware kneuzingen had opgelopen.

Nieuw Annerveen, bestuurder heeft geluk
Vannacht reed een 24-jarige man uit Annerveensche Kanaal over de Hunzeweg in de richting van Eexterveen. Na een flauwe bocht kwam hij met de rechterwielen in de berm. Hierdoor raakte hij in de slip en gleed naar de linkerzijde van de weg. De auto kwam met de zijkant tegen een boom, sloeg om zijn lengteas en kwam vervolgens in een sloot tot stilstand. De bestuurder stapte uit de auto en liep naar Eexterveen. Ambulancepersoneel oordeelden na onderzoek dat hij naar het Martiniziekenhuis overgebracht moest worden ivm nekklachten. Aanwezige agenten konden nauwelijks geloven dat de bestuurder levend uit het wrak was gekomen gezien de toestand van de auto.

Zuidlaren, achtervolging
Vannacht reed een 33-jarige bestuurder uit Assen met zijn auto over de Stationsstraat in Zuidlaren. Omdat een achterlicht defect was reden agenten achter de bestuurder aan met de bedoeling hem opmerkzaam te maken van het defect. De bestuurder ging echter steeds sneller rijden en passeerde met hoge snelheid de verkeerslichten. Buiten de bebouwde kom van Westlaren werd een snelheid van ruim 150 kilometer per uur vastgesteld. Vervolgens reed de bestuurder de A 28 op, richting Assen. Hoewel de agenten 170 kilometer per uur reden liep de voor hen rijdende bestuurder op hen uit. De bestuurder nam de afrit Assen Noord en reed vervolgens naar Peelo. Daar werd de bestuurder aangesproken en nadat de agenten een alcohollucht roken werd hij aangehouden. Op het bureau wees een blaastest een promillage uit van 1,2. Hij krijgt een proces-verbaal voor te hoge snelheid en te hoog alcoholpromillage.

Meppel, alcomobilist
Reed vannacht een 42-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats over de Burgemeester Knopperslaan. Bij een alcoholcontrole bleek hij een promillage te hebben van 1,3. Hij verzette zich tegen de aanhouding. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben omdat die eerder was ingevorderd. De auto werd in beslag genomen.

Vannacht reed een 18-jarige man uit Haarlem met zijn auto over de Ceintuurbaan. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,55.

Gisteravond reed een 30-jarige man uit Wanneperveen met zijn auto over de Zuiderlaan. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,2. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Coevorden, aanhanger gestolen
Werd gistermorgen tussen 08.00 en 12.00 uur een aanhanger gestolen. De aanhanger met blauwe huif, was achter een auto gekoppeld en stond aan de van Eijbergenstraat. In de aanhanger stond een rioolontstoppingsinstallatie en er was ook nog gereedschap aanwezig. De 44-jarige eigenaar uit het Duitse Laar heeft een schade van fl. 8.000,-.

Hoogeveen, diefstal uit woning
Werd gisteren goederen uit een woning aan de Lijster weggenomen. De 28-jarige bewoonster deed aangifte. Zij miste een video, een laptop, sieraden en twee kostuums. Schadebedrag onbekend. Het is niet bekend hoe men de woning kon binnenkomen.

Hoogeveen, vechtpartij
Werden vannacht twee mannen aangehouden. Een 28-jarige man uit Hoogeveen werd aangehouden omdat hij aan de Hoofdstraat een meisje een klap in het gezicht gaf. Deze klap was bedoeld voor een vriend van het meisje die een opmerking maakte over het Feyenoordshirt van de verdachte. Hij kon de klap die daarop volgde ontwijken maar zijn 26-jarige vriendin niet. Een 22-jarige man werd aangehouden omdat hij zich met de aanhouding van zijn vriend bemoeide en ook klappen uitdeelde. Er werd door agenten pepperspray gebruikt omdat op enig moment meer mensen zich gingen verzetten tegen de politie. Ook werd een diensthond ingezet die vermoedelijk iemand in zijn kuit heeft gebeten maar deze heeft zich nog niet gemeld.

Assen, uitslaande brand
Brak vannacht brand uit in een opslagplaats van een supermarkt aan het Sticht. In deze opslagplaats waren o.a. de ventilatoren van het koelsysteem aanwezig. De rookontwikkeling was zo hevig dat vier boven de opslagplaats aanwezige woningen ontruimd moesten worden. Die bewoners werden opgevangen in De Schakel. De brand sloeg ook over naar de supermarkt. De brandweer was met groot materieel uitgerukt en had de brand spoedig onder controle. Twee naast de opslagplaats geparkeerde autos werden door de brand zwaar beschadigd. In de woningen boven de opslagplaats vertoonden de muren na de brand scheuren. Onderzoek heeft nog geen oorzaak van de brand opgeleverd. De burgemeester van Assen was ter plaatse en sprak met de bewoners van de ontruimde woningen.

Roderesch, alcomobilist
Vannacht reed een 53-jarige man uit Roden over de Hoofdweg. Een controle wees een alcoholpromillage uit van 0,6.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie