Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 08-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 14.00 uur
Aangehouden voor inbraak woning

ABCOUDE Een 24-jarige man uit IJsselstein is vrijdagavond 7 december aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Broekzijdselaan.

De politie stelde een onderzoek in na een melding van een getuige. Die had een persoon in de wijk rond Ereprijs gezien die zich vredacht ophield.

De politie trof inderdaad een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het aanspreken zag de politie dat de man in een vuilniszak een stereotoren had zitten en dat uit zijn broekzak een afstandbediening stak. Vervolgens werd de man aangehouden en kwamen bij zijn fouillering twee portemonnees, een gouden broche, een horloge en een mes/multitool uit zijn zakken tevoorschijn.

Op het moment dat de politie stond te wachten voor transport van de verdachte naar het bureau, meldde zich de bewoners van een woning aan de Broekzijdselaan die verklaarden dat zojuist in hun woning was ingebroken en herkenden de goederen als hun eigendom.

Na onderzoek bleek dat met een tuintegel de ruit van de voordeur was vernield en dat de inbreker hierlangs naar binnen was gegaan. Uit de woning werden vervolgens de goederen gestolen.

De politie onderzoekt of de man mogelijk betrokken is bij andere recente woninginbraken in Abcoude. De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Aangehouden voor diverse feiten

WOERDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het rijden door rood licht, het niet hebben van een rijbewijs, het rijden met valse kentekenplaten en het tanken zonder te betalen.

Deze zaken kwamen aan het licht toen politiemensen een nader onderzoek instelden naar aanleiding van het rijden door rood licht van de Apeldoorner op de M.A.Reinaldaweg. De politie constateerde dat het kenteken op de auto was afgegeven voor een andere auto en besloot de zaak nader te onderzoeken.

De man bekende dat hij nu ook weer op pad was om kentekenplaten van andere autos te stelen om die op zijn eigen auto te zetten. Dit deed hij om niet tegen de lamp te lopen als hij brandstof ging tanken zonder deze te betalen.

Na contact met het tankstation langs de rijksweg bleek dat kort voor de aanhouding van de Apeldoorner er inderdaad was getankt met deze auto en dat er niet was afgerekend.

De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

MIJDRECHT Een 41-jarige man uit Uithoorn is vrijdagavond 7 december aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige inwoner van Mijdrecht.

De twee kregen naar aanleiding van een verkeersovertreding een woordenwisseling. De Uithoornaar verweet de Mijdrechter dat hij hem geen voorrang verleende toen hij het zebrapad van de Passage wilde oversteken en sloeg op het dak van de auto.

De Mijdrechter stopte en vervolgens trok de Uithoornaar de Mijdrechter uit zijn auto en gaf hem een paar vuistslagen op zijn gezicht die er enkele kneuzingen aan overhield.

De Uithoornaar bekende de mishandeling.

Aangehouden voor vernieling

MAARSSEN Een 21-jarige inwoner van Maarssen is in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december aangehouden op verdenking van vernieling.

Hij wordt ervan verdacht een ruit op het N.S.station te hebben vernield, tegen kelderboxen te hebben getrapt en over het dak van een personenauto te hebben gelopen in de parkeergarage van Bisonspoor.

De politie kreeg een melding dat getuigen de vernielingen hadden gezien. Op Bisonspoor werd de politie door de getuigen aangesproken en werd de verdachte vervolgens aangewezen.

De Maarssenaar bekende de vernielingen die hij kennelijk onder invloed van alcohol had gepleegd en was bereid de schade te vergoeden.

Politie zoekt doorgereden automobilist
WOERDEN De politie is op zoek naar de bestuurder van een groene personenauto van het merk Peugeot. Deze wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een ongeval op de rotonde van de Molenvlietbaan op vrijdagmiddag 7 december rond drie uur.

Een meisje van 14 jaar uit Woerden stak de rotonde over en de bestuurder van de Peugeot verleende geen voorrang. Hij raakte het voorwiel van het meisje, die hierdoor ten val kwam. Het meisje liep een pijnlijke knie op en er ontstond schade aan haar fiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie