Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitkomsten onderzoek ICT-Infrastructuur Haarlem

Datum nieuwsfeit: 08-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Uitkomsten onderzoek ICT-Infrastructuur

Ter versterking van de locale economie wil de gemeente Haarlem meer zakelijke dienstverlening aantrekken. Hierbij wordt het accent gelegd op innovatieve/kennisintensieve bedrijvigheid, zoals de ICT-branch. Voor dit soort bedrijven is de aanwezigheid van voldoende telecom-infrastructuur op de plaats van vestiging van belang.

De komende tien jaar wordt er een groot aantal vierkante meter kantoorruimte in Haarlem gerealiseerd. Met het oog op deze ontwikkeling heeft Logica Consulting b.v. in opdracht van de gemeente Haarlem de stand van zaken op het gebied van de telecom (mobiel en vastnetwerk) onderzocht. Hierbij is ook gekeken wat de rol van de gemeente kan zijn om aanleg van telecom-infrastructuur te stimuleren. Logica Consulting b.v. heeft drie organisatiemodellen onderzocht; het zelf graven en onderhouden van telecom-infrastructuur, het laten graven door een derde partij en het nemen van slechts licht sturende maatregelen. Vanwege de stand van zaken in Haarlem is gekozen voor de variant 'licht sturende maatregelen'. Toetsing van deze keuze bij telecomoperators, andere gemeenten, het Haarlemse bedrijfsleven en experts op dit gebied bevestigen deze conclusie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie