Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Honderdste aflevering Adams Appel

Datum nieuwsfeit: 08-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Honderdste aflevering Adams Appel

Wetenschap is te saai voor televisie. Nee, televisie is te oppervlakkig voor wetenschap. Of is het juist een hele vruchtbare combinatie? Vragen en stellingen die aan de orde komen in de 100e aflevering van het populair-wetenschappelijke tv-programma Adams Appel dat sinds 1996 wordt uitgezonden door de regionale omroepen TV Noord en TV Drenthe. Ooit begonnen als een pioniersproject door de Rijksuniversiteit Groningen als opdrachtgeefster, is Adams Appel sinds deze zomer in een vernieuwde vorm nu zelfs elke week op het scherm. Nog altijd wil de Groningse universiteit graag laat zien waar ze mee bezig is aan de bevolking van de Noordelijke regio, waar zij tot in de wijde omtrek de enige universiteit is.

In de jubileumuitzending van Adams Appel komen aan het woord: prof.dr. Ed Klip van de RUG, die ooit cursussen over slapen en over depressie presenteerde voor Teleac, Annemieke Smit, redacteur van VPRO's Noorderlicht, maar ook ooit eindredacteur van Adams Appel en Maikel Apai, journalist bij TV Gelderland, die onlangs afstudeerde op zijn scriptie 'De drempel tussen wetenschapsnieuws en de tv-journalistiek'. En natuurlijk cabaretier en RUG-medewerker Frank den Hollander die lange tijd presentator en later columnist van het programma was.

Datum en tijd

Zaterdag 8 december op TV Noord na het weerbericht, om 18.45 en vanaf 20.30 uur ieder uur tot en met 6.30 uur. Zondag 9 december op TV Drenthe, om 18.50 uur, met ieder uur een herhaling tot en met 6.50 uur.

Titel

Honderdste aflevering Adams Appel: Wetenschap is te saai voor televisie www.adamsappel.nl

Omroepen

TV Noord en TV Drenthe

Organisatie

Interne en Externe Betrekkingen, afdeling Voorlichting, RUG

Informatie

Fenneke Colstee, hoofdredacteur, tel. (050)363 52 36, e-mail: f.s.colstee-(wieringa@bureau.rug.nl) (werk)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie