Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woningbrand in Dronten

Datum nieuwsfeit: 09-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio, 9-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Woningbrand
DRONTEN In een woning aan de Dagmaat ontstond zaterdagmiddag brand in een slaapkamer op de eerste verdieping. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat de 45-jarige bewoonster met lucifers in de weer was, terwijl zij onder invloed van alcohol verkeerde. De brandweer had de brand snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De omvang van de schade is niet bekend. De bewoonster is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietscontrole
ZEEWOLDE Bij een bromfietscontrole in het kader van het project Easy Rider werden zaterdagmiddag 28 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Aan de controle deden ook 3VO en Rijkswaterstaat mee. Zes voertuigen hadden te veel vermogen. Slechts 8 van de 28 bestuurders voldeden aan alle wettelijke eisen. Zij kregen een cadeaubon van 25 gulden uitgereikt, beschikbaar gesteld door Rijkswaterstaat.

Aanrijding met gewonde
ALMERE Een 21-jarige automobilist uit Almere reed zaterdagavond zo slingerend over de Muziekdreef, dat hij de macht over het stuur verloor. Hij reed tegen een boom en is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Omdat hij onder invloed van verdovende middelen leek, is een bloedproef afgenomen. De uitslag volgt over een week.

Verlichtingscontrole
LELYSTAD Bij een verlichtingscontrole op de Neringweg schreef de politie zaterdagavond in 45 minuten tijd 23 fietsers en bromfietsers op voor het rijden zonder de vereiste verlichting. Eenzelfde controle op de Schouw leverde nog eens 10 processen-verbaal op. Overigens viel het op, dat veel passanten WEL goede verlichting hadden.

Aanhouding wegens huisvredebreuk
DRONTEN Een 27-jarige inwoner van Dronten werd zaterdagavond in een horecagelegenheid aan De Rede geweigerd omdat hij dronken was en niet correct gekleed was. Toen de man meerdere keren probeerde toch binnen te komen, heeft de politie de man aangehouden als verdachte van huisvredebreuk. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging en verzet DRONTEN Bij een vechtpartij op Het Tussendek kreeg een 19-jarige inwoner van Dronten enkele rake klappen. Toen de politie een 34-jarige man uit Dronten als verdachte wilde aanhouden, probeerde een 43-jarige man uit Dronten dit te verhinderen. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 45-jarige automobilist uit Arnhem vertoonde zaterdagnacht op de Markerdreef een onvast rijgedrag. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies 625 ug/l (1,42 promille). De verdachte krijgt een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhoudingen na vechtpartij
LELYSTAD Na een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Middenweg deed een portier aangifte van mishandeling. Toen de verdachte op aanwijzing van de aangever zou worden aangehouden probeerden omstanders dit te verhinderen. De politie heeft drie mannen uit Lelystad (26, 16 en 31 jaar) aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie