Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse regering bereid DAT te steunen

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER PATRICK DEWAEL

MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING MAANDAG 10 DECEMBER 2001

Vergadering van 10 december 2001

NEW DAT

De Vlaamse regering bevestigt haar bereidheid om steun te geven aan een project om, na het faillissement van Sabena, te verhelpen aan de sociaal-economische problemen die gerezen zijn voor de werknemers van Sabena en van de met Sabena gelinkte bedrijven, alsmede voor de bedrijven die in en rond de luchthaven van Zaventem werkzaam zijn.

De Vlaamse regering heeft rekening te houden met de voorwaarden die in een resolutie van het Vlaams Parlement zijn gesteld. Onafhankelijk van haar wil is op dit ogenblik aan deze voorwaarden niet voldaan.

Eveneens is de Vlaamse regering akkoord met de stelling verwoord door verschillende Parlementsleden, dat het participeren in een luchtvaartmaatschappij, geen kerntaak van de overheid is, hoe eerbaar de doelstellingen m.b.t. het oplossen van sociale problemen ook mogen zijn. Indien er geen grote garanties zijn m.b.t. de levensvatbaarheid van een nieuwe luchtvaartmaatschappij, zou deze oplossing later nog een groter sociaal probleem opwerpen.

De Vlaamse regering herinnert eraan dat haar vertegenwoordiger het 'Memorandum of Understanding' op 7 november 2001 heeft ondertekend 'onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering'. Herhaald moet worden dat zij deze goedkeuring slechts kan verstrekken mits voldaan wordt aan de voorwaarden van de eerder genoemde Resolutie van het Vlaams Parlement (28.11.01).

Zoals trouwens ook in het Vlaams regeerakkoord voorzien, is het wel een kerntaak van de overheid te investeren in een luchthaven, zoals de Vlaamse overheid ook investeert in de zeehavens.

Daarom herhaalt de Vlaamse overheid haar bereidheid 24,75 mio euro ter beschikking te stellen voor de oplossing van het sociaal-economisch probleem gerezen na het faillissement van Sabena, en dit door deze som te investeren in de nv BIAC. De luchthavenexploitant zal dan zelf kunnen beslissen op welke manier het best aan de noden van de luchthaven en haar omgeving tegemoet kan worden gekomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie