Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging beleidsregels splitsingsvergunning Haarlem

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Wijziging beleidsregels voor een splitsingsvergunning

Voor het splitsen van gebouwen met woonruimte is een vergunning noodzakelijk. Dit met het oog op de onderhoudssituatie bij splitsingen, de kwaliteit van de te maken appartementen en om er voor te zorgen dat de splitsingen waarde hebben en houden voor de woningvoorraad. Het uitgangspunt is dat een vergunning wordt verleend, tenzij... In de Huisvestingsverordening zijn de weigeringsgronden opgenomen. Deze sluiten aan bij het Huisvestingsbesluit en de Huisvestingswet.

De wijzigingen betreffen nog geen beleidswijziging, maar een aanvulling van de regels voor de hierin nog niet voorziene situaties. Evaluatie van de beleidsregels zal nog volgen. Hierdoor is nog niet voorzien in een inspraakprocedure voor de wijzigingen. De wijzigingen liggen vier weken ter inzage. Makelaars en notarissen krijgen de beleidsregels rechtstreeks toegezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie