Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Real Software verkoopt Real Software UK

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 11/12/2001

Real Software verkoopt Real Software UK in het kader van verdere stroomlijning bedrijfsstructuur naar één hechte groep

Real Software verkoopt Real Software UK in het kader van verdere stroomlijning bedrijfsstructuur naar één hechte groep

Kontich, 10 december 2001. Real Software NV heeft een principieel akkoord gesloten over de verkoop van alle 100 % aandelen in Real Software UK Ltd. aan Integrated Health Management (IHM), een investeringsmaatschappij die zich specialiseert in healthcare diensten. Real Software UK Ltd., gevestigd in Hemel Hempstead (Londen), levert bedrijfskritische software voor de gezondheidszorg. Het bedrijf is vooral gekend om zijn systemen voor het labo, de pathologie en de psychiatrie. Per 30 september 2001 realiseerde het bedrijf een omzet van 4,16 m euro, tegen een negatieve EBIT van 1,12 m euro en een nettoverlies van 1,44 m euro.

De verkoop gebeurde in het kader van het strategisch herstructureringsplan van Real Software. Doelstelling van dit plan is onder meer om het bedrijf te laten evolueren van een confederatie van bedrijven naar één hechte groep, met een focus op continentaal Europa. Het afstoten van entiteiten die niet meer tot de core business behoren is onderdeel van de heroriëntatie. Eerder werden al Shire Systems UK en Falcon Software uit de consolidatiekring verwijderd. Ook voor een aantal andere niet-strategische units werd een verkoopsproces ingezet.

Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie