Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vuurwerk in Maastrichtse woning aangetroffen

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 16.25 uur) Maandag 10 december 2001

Maastricht, woninginbraak:
In een woning aan de Mathias Soironstraat te Maastricht werd zondag 09 december 2001 een inbraak gepleegd. De bewoonster die voor een half uurtje haar woning had verlaten kwam omstreeks 17.30 uur tot de ontdekking dat in de korte tijd dat zij haar woning verlaten had een inbraak had plaatsgevonden. De inbreker kreeg de toegang tot de woning via de voordeur. Uit de woning werd een kleurentelevisie ontvreemd.

Bunde, woninginbraak:
Op zondag 9 december 2001 tussen 11.30 en 15.30 uur vond een inbraak plaats in een aan de Acacialaan te Bunde gelegen woning. De bewoner ontdekte de inbraak omstreeks 15.30 uur waarbij hij het slot in de voordeur van zijn woning geforceerd aantrof. Uit de woning bleken een videorecorder en een kleurentelevisie te zijn ontvreemd. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, vuurwerk in woning aangetroffen:
In een woning aan de Weryweg te Maastricht heeft de politie zondagmorgen 9 december 2001 vuurwerk aangetroffen na klachten uit de woonomgeving over de verkoop van vuurwerk aan minderjarigen vanuit de betreffende woning. De bewoner heeft van de Officier van Justitie een schikkingsvoorstel gekregen van fl. 1000,-.
Uit de woonomgeving van de Weryweg te Maastricht werden zondag 9 december 2001 meldingen gedaan over de verkoop van vuurwerk aan minderjarigen en het afsteken van vuurwerk op straat door de minderjarigen. De politie die naar aanleiding van de klachten een onderzoek instelde zag aan de betreffende woning aan de Weryweg een jeugdige staan terwijl tegelijk twee jeugdigen de woning verlieten. Beide jeugdigen werden daarop door de politie gecontroleerd. Een van beiden had een dikke bult onder zijn kleding. Dit bleek een Chinese rol te zijn, een stuk vuurwerk bestaande uit 5000 afzonderlijke klappers. Het vuurwerk werd in beslaggenomen en tegen de minderjarige werd proces-verbaal opgemaakt. Hij zal een verwijzing krijgen naar het Bureau Halt.
Vervolgens werd in de betreffende woning in aanwezigheid van de bewoner een onderzoek ingesteld. Verstopt in de kruipruimte werden verschillende soorten vuurwerk aangetroffen, o.a. twee Chinese rollen van elk 5000 klappers en een doos met 200 reuzenklappers. Het vuurwerk (ca. 10 kilo) werd door de politie in beslag genomen. Tegen de 23 jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd aan hem een schikkingsvoorstel gedaan van fl.1000,- te betalen voor 1 april 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie