Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aangehouden drugshandelaar brein in crimineel netwerk

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 10-12-2001
Aangehouden drugshandelaar brein in crimineel netwerk

Omvangrijke administratie in beslaggenomen

De politie Brabant-Noord heeft vanmorgen in de Balistraat in Den Bosch een 41-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, die zich bezighoudt met de internatio-nale handel in cocaïne, xtc en handel in (automatische) vuurwapens. Daarnaast verrichtte de politie in tien panden huiszoeking in Den Bosch, Sint Michielsge-stel en Veghel. Er werd een grote hoeveelheid administratieve bescheiden in beslaggenomen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De aanhouding vanmorgen van de Bosschenaar maakt deel uit van een omvangrijk onder-zoek van de politie. De Bosschenaar is de dertigste in een rij van aanhoudingen, die startte begin dit jaar. Naast de dertig verdachten heeft de politie Brabant-Noord vanaf dat moment een grote hoeveelheid verdovende middelen in beslaggenomen.. In totaal is tijdens het on-derzoek voor ruim zeventig miljoen gulden (straatwaarde) aan verdovende middelen (hard drugs) in beslag genomen. Daartoe behoorden ook BMK, XTC-pillen, heroïne, cocaïne en LSD. Tevens nam de politie vuurwapens en munitie in beslag. De politie legde ook een grondstoffenlijn (BMK) van Litouwen naar Nederland bloot. Het team werkte hierbij samen met diverse andere politieregios in Nederland. Verder heeft het team samenwerkingsver-banden met de autoriteiten in Noorwegen, Litouwen, Ierland, Belgie, Frankrijk, Spanje en Engeland. De Bosschenaar speelde een cruciale rol in het onderzoek en wordt gezien als een bindende factor in het criminele netwerk. De ontmanteling van het netwerk zal worden ver-volgd, waarbij meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

De aanhouding vanmorgen van de Bosschenaar werd verricht door leden van een arrestatie-team. Tijdens de doorzoekingen werden onder andere bedrijfsadministraties in beslaggeno-men. De zoekingen vonden onder andere plaats in massagesalons in Den Bosch en Veghel. Het onlangs afgesloten project in de Bossche Schilderstraat waarbij de beheerder en enkele andere personen werden aangehouden voor dealen vanuit dit pand richting hangjongeren viel ook binnen dit onderzoek. De politie Brabant-Noord wil duidelijk maken dat haar beleid is gericht op veiligheid in de breedste zin van het woord. Dit uit zij door haar recherche-activiteiten te intensiveren op onderzoeken die met drugs te maken hebben en waarbij de jeugd nadrukkelijk in beeld komt als klant/slachtoffer. Het tienkoppige politieteam is vanaf medio 2000 aktief. Aan de actie van vanmorgen namen ongeveer zeventig politiemensen deel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie