Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gottfried Dutiné voorgesteld voor raad van bestuur Philips

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Philips
Zoek soortgelijke berichten
Philips

Gottfried Dutiné voorgesteld als lid raad van bestuur

Dr. Gottfried Dutiné, nu vice-president van de Telecom Board Committee van Alcatel, directievoorzitter van Alcatel Duitsland en regio-president van Alcatel voor Centraal en Oost-Europa, treedt op 1 februari 2002 in dienst van Philips. Philips' raad van commissarissen zal aan de algemene vergadering van aandeelhouders op 28 maart 2002 voorstellen hem te benoemen tot lid van de raad van bestuur.

Dutiné volgt John Whybrow op, die in 2002 met pensioen gaat. Hij neemt diens verantwoordelijkheden over voor Lighting, Domestic Appliances and Personal Care, Consumer Electronics en Contract Manufacturing Services. De heer Dutiné wordt ook verantwoordelijk voor Philips' Digital Networks activiteiten.
Aan de aandeelhoudersvergadering zal ook worden voorgesteld dr. Ad Huijser te benoemen tot lid van de raad van bestuur. Huijser, die in mei 2001 benoemd werd tot chief technology officer, is nu lid van de groepsraad.
Jan Hommen, chief financial officer en lid van de raad van bestuur, wordt voorgedragen voor benoeming tot vice-voorzitter van de raad van bestuur. In die functie zal hij president Gerard Kleisterlee bijstaan in de omvorming van Philips tot een high growth technology company. Hij zal ook de verantwoordelijkheid voor Medical Systems overnemen van John Whybrow.
De verantwoordelijkheid van Whybrow voor het Philips kwaliteitsprogramma BEST zal worden overgenomen door ir. Arthur van der Poel, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor Components en Semiconductors.
(10-12-2001)

Copyrights © 2001

All rights reserved.
Koninklijke Philips
Electronics N.V. Access to and and use of this Web site is provided under legal restrictions as defined

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie