Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerinformatie Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Parkeren in het centrum

Als u uw auto dicht bij het winkelgebied wil parkeren dan moet u betalen voor een parkeerplaats. Op de iets verder weg gelegen terreinen (Varkensweide, Veemarkt, Erdbrinkplein, Wei van Ome Karel en Rivierstraat) kunt u nog gratis parkeren.
Per 1 januari 2002, gelijktijdig met de invoering van de Euro, worden de parkeertarieven gewijzigd.

Euro komt er aan!

Nog even en de gulden is verdwenen. Op 1 januari 2002 is de euro wettig betaalmiddel. De invoering van de euro heeft consequenties voor de parkeerautomaten in Doetinchem. De automaten moeten geschikt worden gemaakt voor betaling met de euro. De gulden blijft een wettig betaalmiddel tot 28 januari 2002.Tot die tijd accepteren de parkeerautomaten ook beide munteenheden. Vanaf dan kun je alleen nog betalen met 10, 20, 50 eurocenten en 1, 2 euro's. De tarieven worden afgerond op veelvoud van 10 eurocenten.

Nieuwe parkeertarieven

Het uurtarief op de terreinen waar f 1,25 per uur wordt gevraagd, gaat naar 0,60 (f 1,32), een stijging van 7 cent per uur. De tarieven van f 2,00 (geldt o.a. voor Dr. Noodtplaats en Kapoeniestraat) en f 2,50 (Nieuwstad) gaan naar respectievelijk 1,10 (f 2,43), stijging van 43 cent en 1,30 (f 2,87), stijging van 37 cent. Bovendien zal het tarief van het parkeerterrein aan de Burg. van Nispenstraat gelijk worden getrokken met die van de Nieuwstad, namelijk 1,30 (f 2,87). Vervolgens zal voor de parkeervakken langs de Rozengaardseweg, zijde Amphionstraat (tegenover Albert Hein) en Dr. Huber Noodtstraat (voor de Veemarkt) een tarief van 0,60 (f 1,32) worden ingesteld.

Even chippen

Iedereen die in het bezit is van en bankpas kan chippen. De elektronische portemonnee is speciaal ontwikkeld en bedoeld voor kleine betalingen, ideaal dus om het parkeergeld mee te betalen. Met deze veilige en snelle betaalwijze hoeft u nooit meer te zoeken naar muntgeld. U kunt de kaart opladen bij alle oplaadpunten met het Chipknip of Chipperlogo. In 2002 komt er ook in Doetinchem de mogelijkheid om bij de parkeerautomaat te betalen met de chipper of chipknip. Als het zover is, kunt u dit lezen op de gemeentepagina in de Gelderse Post.

Parkeervignetten binnenstad

Met een parkeervignet voor de binnenstad mag op betaalde parkeerplaatsen in het centrum geparkeerd worden. Een aantal plaatsen zijn hiervan uitgezonderd. Het betreft de parkeerplaatsen aan de Nieuwstad, de Veentjes, het Schouwburgplein en de Catharinagarage mag niet gebruik worden gemaakt van het parkeervignet. Vanaf 1 januari komen daar de vier parkeerplaatsen, gelegen aan de Kapoeniestraat
-zijde Waterstraat- bij.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie