Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toneelstuk Amnesty International in gemeentehuis Dalfsen

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dalfsen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dalfsen

29-11-2001

Internationale dag voor de rechten van de mens.

Toneelstuk in gemeentehuis Dalfsen.

Dalfsen - Op maandag 10 december verzorgt Amnesty International een lunchoptreden in de kantine van het gemeentehuis. Op deze Internationale dag van de rechten van de mens zullen de gemeenteambtenaren getuige kunnen zijn van de première van een toneelstuk dat door de werkgroep Dalfsen wordt opgevoerd. Het stuk wordt uitgevoerd door een drietal vrijwilligers, bijgestaan door acht leerlingen van de basisscholen uit Dalfsen. Het stuk voert de toeschouwers naar een land waar nog dagelijks martelingen voorkomen.

Tijdens het toneelstuk wordt het publiek door een reisbureau uitgenodigd om een gedeelte te volgen van een door hen aangeboden avontuurlijke reis. Aangekomen in het land van bestemming wordt de toeschouwer geconfronteerd met straatkinderen en het gevangenisleven. Ook een gesprek met de president van het land waar de martelingen plaatsvinden is onderdeel van dit drie kwartier durende toneelstuk. Het is de bedoeling dat Amnesty International na dit optreden nog een tweetal voorstellingen geeft op andere locaties in de gemeente Dalfsen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie