Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam en Suriname hernieuwen samenwerking

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Minister en burgemeester tekenen samenwerkingsovereenkomst

Rotterdam en Suriname hernieuwen samenwerking

De Surinaamse minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking S. Raghoebarsing en burgemeester I. W. Opstelten ondertekenen op maandag 10 december een samenwerkingsovereenkomst tussen de Surinaamse regering en de gemeente Rotterdam. Met deze ondertekening wordt de samenwerking tussen beiden nieuw leven in geblazen. De overeenkomst bouwt voort op projecten die Rotterdam in het verleden in Suriname heeft uitgevoerd. Centraal staat het bieden van expertise door de Gemeentelijke diensten bij het oplossen van door Suriname aan te geven problemen.

Rotterdam gaat met Suriname projecten uitvoeren op het gebied van afvalinzameling en -verwerking, burgerzaken, de kwaliteitsverbetering van het politieapparaat, gevangenenbewaring, overheidsvoorlichting in brede zin, post en archiefzaken bij ministeries en samenwerking van het Surinaamse TV- en radiostation STVS met RTV-Rijnmond. De keuze voor deze aandachtsgebieden is gemaakt tijdens het bezoek van een ambtelijke Rotterdamse delegatie aan Suriname in oktober van dit jaar. De directeuren van de betrokken gemeentelijke diensten en de plv. korpschef van de politie Rijnmond maakten deel uit van de delegatie.

Uitgangspunt voor de samenwerking is dat projecten worden gekozen die snel tot uitvoering kunnen komen en die materieel, personeel en budgettair uitvoerbaar zijn. De gemeente Rotterdam verleent geen directe financiële steun, maar levert expertise, ondersteuning en training. De projecten moeten leiden tot een structurele verbetering van de situatie. De duurzaamheid wordt bevorderd door in de projecten opleiding, training, instructie en kennisvermeerdering van Surinaamse ambtenaren, bij voorkeur in hun eigen werkomgeving, een zwaar accent te geven. Na de officiële ondertekening, in aanwezigheid van de Surinaamse ambassadeur E.S.R. Amanh, gaan Rotterdam en Suriname een tijdsplanning voor de uitvoering van de projecten maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie