Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Latijns-Amerikaans Kerstfeest in Museum voor Schone Kunsten

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

E e n L a t i j n s - A m e r i k a a n s K e r s t f e e s t i n h e t M u s e u m v o o r S c h o n e K u n s t e n (07/12/2001)

Ook dit jaar brengt het Vlaams Radio Koor in de kerstperiode een uitzonderlijk project: de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramirez. Zuiderse ritmes en zwoele melodieën dompelen de toehoorders onder in het Latijns-Amerikaanse kerstfeest. De Misa Criolla is een geïnspireerde en aangrijpende volksmis, die niemand onverschillig laat.

De componist verwerkte in zijn compositie Latijns-Amerikaanse ritmes en melodieën. Het Kyrie is gebaseerd op het vidala-bagualaritme en het Gloria is een carnavalito. Een van de mooiste Boliviaanse folkritmes, het carnaval cochabambino is verwerkt in het Credo. Deze Misa Criolla, gecomponeerd in 1963, is een vloeiende synthese tussen populaire en liturgische stijlen.

De CD die Ariel Ramirez zelf in 1964 opnam, kende een wereldwijd succes en verkocht miljoenen exemplaren. Twintig jaar na het eerste succes van deze Creoolse volksmis zorgde Ramirez voor een tweede opname van zijn meesterwerk, deze keer met José Carreras als solist en Ramirez zelf aan de piano.

Naast de Misa Criolla staan ook een achttal Latijns-Amerikaanse kerstliederen op het programma. Onder het thema Feliz Navidad brengt het koor liederen van onder meer Azurza, Melchior Lopez en Julio Dominguez.

Kortom, dirigent Johan Duijck stoomt zijn Vlaams Radio Koor klaar voor een sfeervol Latijns-Amerikaans kerstconcert.

Concertinformatie en ticketinfo

Vlaams Radio Koor

Dirigent: Johan Duijck

Woensdag 19 december 2001 om 20 uur

Museum voor Schone Kunsten, Citadelpark, 9000 Gent

Reservatie: tel. 0900-00.600 (18 frank/min.)

Informatie

Museum voor Schone Kunsten, Nicolaas De Liemaeckereplein 3, 9000 Gent,

tel. (09)222 17 03, fax (09)221 60 15, e-mail (museum.msk@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie