Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten in het MIAT - december 2001

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

A c t i v i t e i t e n i n h e t M I A T - d e c e m b e r 2 0 0 1 (07/12/2001)

Het MIAT is een uniek museum, gesitueerd in de stad die ooit het Manchester van het continent werd genoemd. Het MIAT wil het verhaal vertellen van de industriële maatschappij, van de geschiedenis van onze samenleving en de evolutie die deze doormaakte sinds het einde van de 18de-eeuwse landbouwmaatschappij, tot de informatiesamenleving waarin wij nu leven. Op dit ogenblik zijn zowat 3000m² voor het publiek toegankelijk.

Naast de permanente opstellingen bieden het MIAT en haar vriendenkring de VIAT een waaier van activiteiten waarvan men van maand tot maand op de hoogte wordt gehouden.

Activiteiten in december


zaterdag 8 december van 13.30 tot 17 uur: textielatelier verven met planten; les 2.

In het proces van schapenvacht tot afgewerkt product is het verven van de wol een deelfase, maar toch een belangrijke fase, want het zijn de plantaardige verfstoffen die de garens en tenslotte ook het handwerk een wel erg unieke tint geven.

Kostprijs per reeks (3 sessies, telkens op een zaterdagnamiddag van 13.30 tot 17 uur): 1500 frank (materiaal en kleine syllabus inbegrepen). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.


zondag 9 december om 10 uur: film in Ciné Palace: Strangers on a train van Alfred Hitchcock, met Farly Granger, Ruth Roman en Robert Walker (VS, 1951). Toegangsprijs: 100 frank.

Hitchcocks zenuwslopende thriller Strangers on a Train is gebaseerd op de debuutroman van Patricia Highsmith. Een andere grootheid van de detectiveroman, Raymond Chandler, werkte mee aan het scenario.

De keurige tennisspeler Guy en de neurotische playboy Bruno ontmoeten elkaar toevallig op de trein. Bruno, een fan van Guy, blijkt verrassend goed op de hoogte van diens woelige privé-leven. Guy heeft een relatie met de dochter van een senator en wil scheiden. Volgens Bruno kunnen onbekenden ongestraft elkaars moorden plegen en hij stelt Guy een bizarre deal voor. Bruno zal Guys vrouw vermoorden, en in ruil verwacht hij dat Guy zijn gehate vader doodt. Guys vrouw wordt even later inderdaad vermoord en er komt een spiraal van verdenking en chantage op gang, die de toeschouwer geregeld de adem afsnijdt

De vertoning begint om 10.15 uur. Het filmzaaltje heeft een beperkte capaciteit van 40 plaatsen, aan de toeschouwers wordt vriendelijk gevraagd daar rekening mee te houden.


zaterdag 22 december van 13.30 tot 17 uur: textielatelier verven met planten; les 3

Kostprijs per reeks (3 sessies, telkens op een zaterdagnamiddag van 13.30 tot 17 uur): 1500 frank (materiaal en kleine syllabus inbegrepen). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Gepland in januari


zondag 13 januari om 10 uur: film in Ciné Palace: Sunset Boulevard (V.S., 1950, z/w, 110) van Billy Wilder met Gloria Swanson, William Holden en Erich von Stroheim. Toegangsprijs: 2,50 euro.

De vertoning begint om 10.15 uur. Het filmzaaltje heeft een beperkte capaciteit van 40 plaatsen, aan de toeschouwers wordt vriendelijk gevraagd daar rekening mee te houden.


zaterdag 19 januari van 13.30 tot 17 uur: textielatelier vilten; les
1.


De fascinerende en oeroude textieltechniek van vilten gebeurt nog net op dezelfde wijze als 3000 jaar geleden. Met enige handigheid, wat plezier in het experimenteren en een beetje vormgevoel worden met gekamde en gekleurde wol en een warm zeepsopje originele en unieke tasjes, pantoffels of hoeden gemaakt

Kostprijs per reeks (3 sessies) telkens op een zaterdagnamiddag van 13.30 tot 17 uur: 50 euro (materiaal en kleine syllabus inbegrepen). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Programma in februari


zaterdag 2 februari van 13.30 tot 17 uur: textielatlier vilten; les 2.
Kostprijs per reeks (3 sessies) telkens op een zaterdagnamiddag van 13.30 tot 17 uur: 50 euro (materiaal en kleine syllabus inbegrepen). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.


vrijdag 8 februari om 19.30 uur: feestelijke opening van SMS in kleur, een unieke prentbriefkaartententoonstelling die het dagelijks leven van de mens in kaart brengt. Tot 26 mei 2002.

Speciaal voor de kinderen worden ook allerlei activiteiten rond communicatie in het algemeen en rond het belang van prentbriefkaarten in het bijzonder georganiseerd.

Toegangsprijs: 2,50 euro / 1,20 euro / kinderen -12 jaar gratis

van 9 tot en met 17 februari: Krokuskriebels - speciale activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar, in samenwerking met de Bond voor Grote en Jonge Gezinnen en de Vlaamse MuseumVereniging jaar met onder meer:

Vogelverschrikkers in het MIAT!!: kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich vooraf inschrijven voor deze dag waar Het Verhaal van de Vogelverschrikkers centraal staat. Ze ontdekken wie die vogelverschrikkers eigenlijk zijn en wat hun taak is.

Met meegebrachte knutselmaterialen gaan ze dan achteraf ook zelf aan de slag en maken hun eigen vogelverschrikker, die een plaatsje krijgt in de museumtuin en later ook thuis En wie weet komen deze vogelverschrikkers dan wel terecht op een tentoonstelling tijdens het Jaar van de Vogelverschrikker in 2003?

Praktisch:


- deze activiteit vindt plaats op dinsdag 12 februari of woensdag 13 februari of donderdag 14 februari of vrijdag 15 februari, telkens van 10 tot 17 uur.


- deelnameprijs: 10,00 euro per deelnemer - er kan telefonisch worden ingeschreven op het nummer (09)269 42 20 (Educatieve Dienst), maar de inschrijving is pas definitief na overschrijving op het rekeningnummer
001-0951892-10 (Oudevest 18 - 9000 Gent) met vermelding van naam en vogelverschrikkers.


- materiaal zelf meebrengen: oude textilia zoals vodden, lompen en lappen, plastic flessen, blikken, kartonnen verpakkingen, botervlootjes, knutselgerief


- boterhammetjes voor de picknick ook zelf meebrengen
Geen Tijd voor Speeltijd, voor kinderen en jongeren van 6 tot 14 jaar

kostprijs: 1,25 euro

Blote Knieënspel, voor kinderen van 6 tot 10 jaar

kostprijs: 2 euro

Journalistenspel, voor kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar

kostprijs: 0,5 euro


zondag 10 februari om 10 uur: film in Ciné Palace: Moulin Rouge van John Huston, met José Ferrer, Colette Marchan en Zsa Zsa Gabor (VK, kleur, 120, 1952). Toegangsprijs: 2,50 euro.

De vertoning begint om 10.15 uur. Het filmzaaltje heeft een beperkte capaciteit van 40 plaatsen, aan de toeschouwers wordt vriendelijk gevraagd daar rekening mee te houden.


zaterdag 16 februari van 13.30 uur tot 17 uur: textielatelier vilten; les 3.

Kostprijs per reeks (3 sessies) telkens op een zaterdagnamiddag van 13.30 tot 17 uur: 50 euro (materiaal en kleine syllabus inbegrepen). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Informatie

MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent, tel. (09)269 42 00, fax (09)233 07 39, e-mail (museum.miat@gent.be), website www.miat.gent.be

Het MIAT is elke dag open van 10 tot 18 uur, behalve op maandag.

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...