Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur
Onder invloed tegen de vangrail

WOERDEN In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond vijf uur reed een 42-jarige automobilist uit Delft over de A12, komende uit de richting van Utrecht. Ter hoogte van de afslag Woerden verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste tegen een harmonicavangrail van een portaal. De harmonicavangrail deed zijn werk goed en werd enige meters korter. De auto raakte zeer zwaar beschadigd.

De man bleek teveel te hebben gedronken en werd na in het ziekenhuis te zijn onderzocht, overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 1,15 promille (455 ug/l), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Jongens mishandeld

ZEGVELD In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december zijn meerdere jongens door een jongen mishandeld.

Na in Zegveld naar een feest te zijn geweest, fietste een groep van ongeveer 7 jongeren in de leeftijd van 15-16 jaar vanuit Zegveld in de richting van Harmelen. Op de Hoofdweg kwam een grote jongen naast hen fietsen en vroeg wie zojuist iets over zijn moeder had geroepen. Meerdere jongens van de groep stopten, waarop de jongen vier van hen één voor één aansprak met dezelfde vraag en hen vervolgens in het gezicht sloeg. Tevens beschadigde hij enkele fietsen van de jongens. Een passerende automobilist kwam tussenbeide, waarna de mishandelde jongens door konden fietsen. Zij deden in de loop van zondag 9 december aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandelingen.

Meerdere automobilisten onder invloed

MAARSSEN / HARMELEN / WOERDEN -Op zondag 9 december zijn meerdere automobilisten voor het rijden onder invloed aangehouden.

Tussen zeven en acht uur in de ochtend werd een alcoholcontrole bij de afrit van de A2 bij Maarssen gehouden. Van de dertig gecontroleerde bestuurders, bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De man, een 30-jarige automobilist uit Utrecht, werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 0,9 promille (335ug/l), bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Even na acht uur in de ochtend werd op de A12 ter hoogte van Harmelen een 24-jarige automobilist uit De Bilt gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 1,40 promille (560 ug/l). De man kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Van half vijf tot zes uur in de middag werd een controle op de Kruipin in Woerden gehouden. Geen van de veertig gecontroleerde bestuurders bleek (teveel) te hebben gedronken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie