Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

E-nummers zelden oorzaak voor druk gedrag kinderen

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Mijn kind is zo druk. Komt dat door de E-nummers in snoep? 10 december

Veel mensen denken ten onrechte dat kinderen onnatuurlijk druk en onhandelbaar worden als ze te veel snoep eten. Ze denken dat kleurstoffen en mogelijk andere E-nummers de oorzaak zijn voor afwijkend gedrag bij kinderen. Dit is echter zelden het geval. Overgevoeligheidsklachten worden meestal veroorzaakt door natuurlijke voedingsstoffen zoals melkeiwit en tarwe-eiwit (gluten).

Additieven
E-nummers zijn aanduidingen voor additieven. Additieven zijn hulpstoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om de eigenschappen van een product te veranderen. Voorbeelden zijn conserveermiddelen, anti-klontermiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers. Voordat een additief aan levensmiddelen mag worden toegevoegd, wordt de veiligheid van het middel uitgebreid onderzocht. Na toelating door de Europese Gemeenschap krijgt elk additief een zogenaamd E-nummer.

Vaak andere oorzaken
Ten onrechte worden veel kunstmatig geproduceerde additieven er vaak van verdacht overgevoeligheid te veroorzaken. Dit is echter zelden het geval. Natuurlijke voedingsstoffen zoals melk, eieren, noten, gluten in tarwe en bepaalde soorten fruit geven veel vaker overgevoeligheidsklachten.

Andere vragen over E-nummers
Ooit een antioxidant gezien?
Waarom worden E-nummers gebruikt in onze voeding? Is het gebruik van E-nummers schadelijk voor de gezondheid? Zijn E-nummers altijd nodig in onze voeding?
Wat is de ADI van een E-nummer?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie