Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw uitbreiding collecties Cobra Museum Amstelveen

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

COBRA MUSEUM

Nieuwe aankopen Cobra Museum

Opnieuw uitbreiding collecties Cobra Museum

De twee collecties van het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen zijn onlangs uitgebreid met nieuwe verwervingen. De aankopen werden bekostigd uit het aankoopbudget van het museum.

Uit de bruikleen collectie Klasema Van Loenhout werden eind november door het Cobra Museum 11 werken geselecteerd en aangekocht. Geteld bij de eerdere aankoop van 6 werken, bezit het museum momenteel 17 werken van de kunstenaars die deel uitmaakten van Vrij Beelden en Creatie. Het Cobra Museum beschikt nu over een bescheiden, zeer fraaie collectie werken van deze kunstenaarsgroepen, die tijdgenoten van Cobra waren. De collectie Vrij Beelden en Creatie van het museum omvat werk van Willy Boers (2), Klaas Boonstra (2), Adolf Breetveld (2), Ger Gerrits (1), Willem Hussem (1), Hans Ittman (1), Wim Kersten (1), Piet Ouborg (3), Wim Sinemus (2) en André van der Vossen (2). Met deze aanschaf werd het brede bruikleen uit de verzameling Klasema Van Loenhout, dat dateert uit 1996, beëindigd.
Vanaf 13 december 2002 zal de collectie onderdeel zijn van de grote expositie 'Focus Paris' met werk van Europese kunstenaars, waaronder deze Nederlanders, die na WOII gefascineerd waren door abstracte kunst en hun blikveld richtten op kunststad Parijs. De expositie is een samenwerking van het Cobra Museum met Klasema Art, Berg op Zoom.

Verder werd de Cobra collectie van het museum uitgebreid met drie vroege werken op papier van Eugène Brands, een schilderij van Constant uit 1956 en twee beelden uit 1960 van Shinkichi Tajiri.

Het bestuur van de museumstichting is in onderhandeling met de heer J. Karel P. van Stuijvenberg over de verwerving van diens collectie. Deze verwerving wordt mogelijk met de steun van de SponsorBingo Loterij.

10 dec 01 12:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie