Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrachtwagenchauffeur dodelijk verongelukt in Beerta

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
29-01-2011 (Nieuwsbank) Een nabestaande meldt in reactie op dit bericht dat uit nader onderzoek is gebleken dat deze vrachtwagenchauffeur geen blaam trof. Hij werd niet verblind door de zon, reed niet te snel en heeft ook geen stuurcorrectie geprobeerd. De doodsoorzaak bleek een klaplong en hartstilstand te zijn nog voordat de vrachtwagen de spoorwegovergang aldaar was gepasseerd. De vrachtwagen maakte vaart doordat de voet van de overledene op het gaspedaal bleef drukken.


Korps: Groningen, plaats: Beerta 10-12-2001
Vrachtwagenchauffeur dodelijk verongelukt Maandag 10 december 2001

Cabine klem tegen boom

Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Finsterwolde is maandagochtend op de Ulsderweg tussen Beerta en Ulsda dodelijk verongelukt. De man vloog met zijn vrachtwagencombinatie op de Ulsderweg door een combinatie van laagstaande zon en een vermoedelijk te hoge snelheid uit de bocht en reed vervolgens tegen een boom. De chauffeur van de transportonderneming uit Beerta heeft nog geprobeerd een stuurcorrectie te geven maar de cabine van de vrachtwagen kwam tegen een boom en raakte zwaar beschadigd. Medische hulp die per traumaheli werd ingevlogen mocht de beknelde man niet meer baten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie