Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijfduizend Stemmen voor beeld op Utrechtse Neude

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

5000 Stemmen voor beeld op de Neude

Iets meer dan 5000 mensen hebben hun stem uitgebracht tijdens de ruim twee weken durende stadspeiling Utrecht kiest zijn beeld, welke kiest u? Het aantal geldige stemmen ligt lager: de gemeente Utrecht moet nog de dubbelstemmen en stemmers die niet in Utrecht wonen er uit halen.

Alle inwoners van Utrecht konden van 15 tot en met 30 november kiezen uit drie beelden voor op het stadsplein de Neude: Thinker on Rock van de Engelse kunstenaar Barry Flanagan (reeds in gemeentelijk bezit), Judith van de Duitse kunstenaar Markus Lüpertz en Untitled van de Amerikaanse kunstenaar Joel Shapiro. Grote fotos van de beelden stonden geëxposeerd in de gang van het stadhuis.

Stemmen kon via internet, een bon in de Stadskrant of via een stemkaart. De bon in de Stadskrant en de in de stad verspreide stemkaarten (onder meer verkrijgbaar in cafés, het stadhuis, de wijkkantoren, middelbare scholen en bejaardenhuizen) konden naar een antwoordnummer van de gemeente worden gestuurd. Ook via internet kon worden gestemd. Dat deed ongeveer de helft van de stemmers. Op de site was informatie te krijgen over de peiling, de beelden en de kunstenaars. Sitebezoekers konden hun mening toelichten of een reactie geven. Van die mogelijkheid maaktenj 115 personen gebruik.

Zaterdag 15 december is de bekendmaking van het beeld dat de meeste stemmen heeft gekregen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie