Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Anti-Vandalisme-Vuurwerkweek in Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Delfzijl
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

4 december 2001

Anti-Vandalisme-Vuurwerkweek

Maandag 10 december begint om 10.15 uur in cultureel centrum de Molenberg de jaarlijkse Anti-Vandalisme-Vuurwerkweek. Tot en met donderdag 13 december is er in de Molenberg een preventieprogramma voor de groepen 7 en 8 van de basisschool en het eerste jaar van het voortgezet onderwijs uit de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer. De heer B. Rietema, directeur Zorgzaken van het Delfzicht ziekenhuis, verricht de opening. Vorig jaar bezochten ruim 1700 leerlingen de voorlichtingsbijeenkomsten.

In een korte film, gemaakt door het IVAK, vertellen jongeren uit Delfzijl waardoor je in de verleiding komt mee te doen aan experimenten met vuurwerk. Na de film praten de GGD, het Delfzicht ziekenhuis en Bureau Slachtofferhulp met de leerlingen over de eventuele gevolgen van een mislukt experiment. De brandweer van Delfzijl/ Appingedam laat met een buitendemonstratie zien hoe gevaarlijk het is vuurwerk in de jaszak te bewaren. Een vuurwerkspecialist demonstreert de gevaren van illegaal vuurwerk. De aanwezige politie toont in een stand legaal en illegaal vuurwerk, geeft tips over de aanschaf van vuurwerk en vertelt over het project HALT. Aan het eind van de voorlichting krijgen de leerkrachten voor alle leerlingen een tas met voorlichtingsmateriaal en een vuurwerklont mee.

De organiserende werkgroep bestaat uit medewerkers van de GGD Groningen, de gemeente Delfzijl, de vuurwerkspecialist Wagenvoort, de brandweer Delfzijl/ Appingedam, het IVAK, de politie Appingedam/ Delfzijl en Uithuizen, bureau Slachtofferhulp en het Delfzicht ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie