Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Task-Force Enschede sluit aanpak probleemsituaties af

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Task-Force sluit aanpak probleemsituaties af

Enschede, 10 december 2001

De Task-Force eigenaar-bewoners heeft opnieuw een voorstel gedaan aan het college van B&W om de financiële nood van enkele eigenaar-bewoners op te lossen. De Task-Force werd in juni opgericht door het college, om te onderzoeken hoeveel eigenaar-bewoners tot nu toe niet op eigen kracht in staat zijn om de problemen na de vuurwerkramp op te lossen. De Task-Force is nu met een laatste overzicht gekomen.

Eind september stemde het college al in met het eerste voorstel van de Task-Force, om 500.000 gulden te reserveren voor het oplossen van ongeveer veertig probleemsituaties. Op dat moment was al duidelijk dat er meer mensen in een moeilijke positie zaten, maar de problemen waren nog niet goed in beeld gebracht. Dat is nu wel gebeurd. De inventarisatie leidt tot een nieuw voorstel aan het college om 450.000 gulden te reserveren voor het oplossen van de laatste financiële problemen.

De inventarisatie is gemaakt door alle bekende situaties bij gemeentelijke diensten (IAC, Grondbedrijf, DMO en het Projectbureau Wederopbouw) en de Belangenvereniging voor Slachtoffers van de Vuurwerkramp te verzamelen. Dit keer is de inventarisatie ook nog aangevuld met de resultaten van de Commissie Financiële Afhandeling-2. Zij hebben 500 gesprekken gevoerd met gedupeerden, waaruit nog 12 gevallen van eigenaar-bewoners met ernstige financiële problemen zijn gebleken.

De Task-Force heeft de gemeente nu gevraagd om in te stemmen met het afhandelen van 10 bekende probleemsituaties en de 12 gevallen die CFA-2 boven tafel gebracht heeft. Daarnaast zijn er 8 huishoudens met mogelijke problemen, die nog niet bereikt zijn. Zij kunnen eventueel nog voor een financiële bijdrage in aanmerking komen. Met dit laatste voorstel is het werk van de Task-Force afgerond. Het IAC zorgt dat het geld op de juiste plaats terecht komt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie