Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scheidend statenlid van Noord-Holland Berman onderscheiden

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 10 december 2001

Scheidend statenlid Berman onderscheiden
Op maandag 10 december 2001 heeft mevrouw J.E.M. Berman, in verband met haar afscheid uit Provinciale Staten, uit handen van de Commissaris van de Koningin, prof.dr. J.A. van Kemenade, de zilveren penning van de provincie Noord-Holland ontvangen. Bij deze gelegenheid werd zij ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau..

Mevrouw Berman was sinds april 1987 lid van Provinciale Staten van Noord-Holland voor D'66. In de periode 1987-1991 was zij fractievoorzitter en van 1991 tot 1995 maakte zij deel uit van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, waar zijn belast was met de portefeuilles Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatiezaken. Een belangrijk onderwerp dat hierbij aan haar was toevertrouwd was ouderenbeleid- en huisvesting.
Mevrouw Berman had zitting in verschillende statencommissies. Van de commissie Onderwijs, Openluchtrecreatie, Personeel en Organisatie trad ze ook op als voorzitter. In 1994 ontving ze van de vrouwelijke statenleden de emancipatieprijs.
Daarnaast was zij ook op verschillende terreinen van het maatschappelijk leven actief, zoals bestuurslid van de Stichting Wandelen door de tijd, lid van de Raad van Toezicht Waterlandziekenhuis te Purmend, lid van de raad van Commissarissen N.V. Afvalzorg Holding, lid van het dagelijks bestuur Humanitas Amsterdam en lid van het bestuur van de Stichting Landelijke Organisatie Maatschappelijk Activeringswerk SOM.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie