Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: oorzaken verminderde werking astmamedicijn

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Oorzaken verminderde werking astmamedicijn onderzocht

Astmapatiënten krijgen luchtwegverwijdende medicijnen om de benauwdheid tegen te gaan. Van de luchtwegverwijders die momenteel worden gebruikt, zijn de zogeheten ß2-adrenerge agonisten de meest effectieve. Maar na veelvuldig gebruik kunnen ze nadelige effecten hebben. De medicijnen werken op den duur steeds minder luchtwegverwijdend, beschermen minder tegen luchtwegprikkelende stoffen en zorgen voor een hogere gevoeligheid van de luchtwegen nadat met de therapie is gestopt. Biochemicus Berber de Vries onderzocht de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij veranderingen als gevolg van kort en langdurig gebruik van ß2-adrenerge agonisten. Zij bracht in kaart wat de effecten ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie