Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: carboxymethylering van zetmeel

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Carboxymethylering van zetmeel

Zetmeel uit onder meer aardappelen, rijst en maïs wordt als grondstof gebruikt in vele industriële toepassingen. De karakteristieke eigenschappen kunnen worden veranderd door chemische modificatie, bijvoorbeeld door carboxymethylering. Hierdoor ontstaat CMS (carboxymethylzetmeel), dat oplosbaar is in koud water en een visceuze gel vormt, die voornamelijk als verdikker wordt gebruikt in bijvoorbeeld de papier-, textiel- en farmaceutische industrie. José Tijsen onderzocht de carboxymethyleringsreactie tussen zetmeel en SMCA (natriummonochlooracetaat). Hierbij worden de hydroxylgroepen van zetmeel gesubstitueerd met SMCA. Het doel van haar onderzoek was het ontwerpen van een continu proces waarbij het zetmeel de korrelvorm behoudt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie