Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie en brandweer ontvangen nationale kerstkado 2001

Datum nieuwsfeit: 10-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlands Politie Instituut
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Politie Instituut


Politie en brandweer ontvangen het nationale kerstkado 2001

De Nederlandse politie en de brandweer zijn zeer verheugd en blij verrast over de toekenning van Het Nationale Kerstkado. Vanmorgen overhandigde André van Duin dit cadeau in Utrecht symbolisch aan mr. P. Vogelzang, voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen (RHC) en mr. R.K. Brons, voorzitter van het College van Commandanten van Regionale Brandweren (CCRB). Het cadeau is een waardering voor het werk dat de politie en brandweer in de Nederlandse samenleving verrichten.

Medewerkers van politie en brandweer krijgen van de Stichting Het Nationale Kerstkado per persoon twee gratis kaartjes voor een musicalvoorstelling. Ze hebben daarbij de keuze uit het bijwonen van de musical Titanic of het zang- en dansspektakel Saturday Night Fever.

Volgens Vogelzang voelen de Nederlandse politiemensen, juist nu de maatschappelijke prioriteit voor veiligheid en ook daarmee de druk op de politie toeneemt, zich hierdoor sterk gesteund in hun werk. "Onze mensen werken vaak onder forse druk. De politie draagt veel verantwoording als het gaat om ordehandhaving en criminaliteitsbestrijding. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren veel grote klussen gedaan, zoals de millenniumwisseling, het EK2000 en op dit moment nog de euroconversie, die een extra beroep deden en doen op de flexibiliteit van onze mensen. We vinden het fantastisch werk en daar worden we voor betaald, maar desondanks is de maatschappelijke erkenning die wij met dit geweldige cadeau krijgen heel welkom."

Ook voorzitter Brons van het CCRB is uitermate tevreden met het cadeau. "Onze brandweermensen begeven zich vaak onder moeilijke en zware omstandigheden in gevaarlijke situaties. Vaak doen mensen dat ook nog op vrijwillige basis. Vooral na de rampen in Enschede en Volendam, die een grote impact op onze organisaties hadden, zijn wij erg blij dat we deze erkenning voor ons werk mogen ontvangen."

Den Haag, 10 december 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie