Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestrijdingsmiddelenwet biedt meer mogelijkheden

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Bestrijdingsmiddelenwet biedt meer mogelijkheden


11 december 2001 -
Het wordt makkelijker om toestemming te krijgen voor nieuwe toepassingen van reeds toegelaten gewasbeschermingsmiddelen. De toetsing van de uitbreiding zal plaatsvinden op basis van dezelfde eisen als waaraan de hoofdtoelating voor het laatst is getoetst. Verder worden de handhavingsmogelijkheden van de Bestrijdingsmiddelenwet verbeterd en de opsporing van overtredingen wordt vergemakkelijkt. Ook zal duidelijker worden gemaakt hoe omgegaan kan worden met de afleverings- en opgebruiktermijnen.

De ministerraad heeft ingestemd met een wijzigingsvoorstel van de Bestrijdingsmiddelenwet 1962 van staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie