Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra videocameratoezicht in de Goese binnenstad

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Goes
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

Extra videocameratoezicht in de Goese binnenstad

Burgemeester en wethouders hebben besloten de bewakingscamera's in de Goese binnenstad 24 uur per dag te laten draaien in de periode van 15 december 2001 tot en met 15 januari 2002. Dit vanwege de geldtransporten die in deze periode plaatsvinden in verband met de invoering van de euro.

Het college besloot hiertoe op verzoek van belangenvereniging Horeca Goes en Ondernemers Organisatie Goes. Het Reglement Cameratoezicht Gemeente Goes en het Procedurehandboek Cameratoezicht Gemeente Goes is speciaal voor deze maatregel gewijzigd.

In het centrum van Goes zijn begin dit jaar zestien kleurencamera's geplaatst die normaal gesproken een extra oogje in het zeil houden van donderdagavond tot en met maandagochtend tussen 22.00 en 06.00 uur en tijdens evenementen.
Het toezicht richt zich daarbij in het bijzonder op het voorkomen van geweldplegingen, vandalisme en ander hinderlijk gedrag. De politie kan in geval van (dreigende) ordeverstoringen meekijken en de camera's actief besturen. Achteraf kunnen de beelden weer behulpzaam zijn bij eventuele aanhoudingen en als bewijsmateriaal dienen in geval van een rechtszaak. Alle beelden worden daarom opgenomen. Het beeldmateriaal wordt na 24 uur gewist. De beelden kunnen langer worden bewaard wanneer zich een calamiteit heeft voorgedaan.

De Nederlandse privacywetgeving stelt strenge eisen aan cameratoezicht in de openbare ruimte. Wat betreft de Goese situatie zijn deze vastgelegd in het Reglement Cameratoezicht Gemeente Goes en het Procedurehandboek Cameratoezicht Gemeente Goes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie