Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestrijdingsmiddelenwet biedt meer mogelijkheden

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Bestrijdingsmiddelenwet biedt meer mogelijkheden

11 december 2001 - Het wordt makkelijker om toestemming te krijgen voor nieuwe toepassingen van reeds toegelaten
gewasbeschermingsmiddelen. De toetsing van de uitbreiding zal plaatsvinden op basis van dezelfde eisen als waaraan de hoofdtoelating voor het laatst is getoetst. Verder worden de handhavingsmogelijkheden van de Bestrijdingsmiddelenwet verbeterd en de opsporing van overtredingen wordt vergemakkelijkt. Ook zal duidelijker worden gemaakt hoe omgegaan kan worden met de afleverings- en opgebruiktermijnen.

De ministerraad heeft ingestemd met een wijzigingsvoorstel van de Bestrijdingsmiddelenwet 1962 van staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. De wijzigingen hebben een tweeledig doel. Enerzijds scheppende aanpassingen voorwaarden voor een toereikend pakket bestrijdingsmiddelen. Anderzijds leiden de aanpassingen ertoe dat de doelstellingen van het bestrijdingsmiddelenbeleid beter kunnen worden verwezenlijkt en dat de handhaving over voldoende instrumenten beschikt. Overtredingen van de wet zullen voortaan vallen in de zwaarste strafcategorie in de Wet op de economische delicten. Ook wordt het mogelijk de spuitlicentie in te trekken, als de houder de Bestrijdingsmiddelenwet overtreedt.
Het wijzigingsvoorstel wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Pers


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie