Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mobiele bioscoop in binnenstad Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Mobiele bioscoop in binnenstad
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein is in principe akkoord gegaan met het voorstel om voor een proefperiode (maart tot en met mei 2002) een mobiel filmtheater op het terrein van het voormalig gemeentehuis te plaatsen.

Het mobiele filmtheater is een initiatief van bioscooponderneming Wolff en het bedrijf Gofilex (dat de distributie naar alle bioscopen in Nederland verzorgt). In gesprekken met de gemeente is naar gevraagd om de mogelijkheid te onderzoeken voor het plaatsen van een mobiele bioscoop in het stadscentrum. Het terrein van het voormalige gemeentehuis is als mogelijke locatie aangegeven. Het mobiele filmtheater is ruim dertig meter lang en vijftien meter breed en kan bijna driehonderd gasten ontvangen. Nu het college in principe met dit voorstel akkoord is, zullen de plannen voor het programma van het mobiele filmtheater verder worden uitgewerkt.

Voor de uitwerking van het programma hebben de initiatiefnemers de Stichting Reisbioscoop opgericht. De Stichting Reisbioscoop neemt alle kosten voor de plaatsing van het mobiele filmtheater voor haar rekening. De stichting wil een werkgroep gaan vormen met vertegenwoordigers van winkeliersvereniging Cityplaza, beheer van Cityplaza, theater De Kom, bewoners rond het terrein en de gemeente. Deze werkgroep moet een aantrekkelijk (film)programma samenstellen, dat Nieuwegeiners naar de mobiele bioscoop zal trekken.

De mobiele bioscoop wordt voor een testperiode van drie maanden (maart, april en mei 2002) geplaatst, om te bezien of deze goed wordt ontvangen door de inwoners van Nieuwegein. Mocht deze periode als positief worden ervaren, dan wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een langere periode van plaatsing.


---

Invoerdatum 11-12-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie