Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud va het decembernummer voeding nu

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
december 2001

In het decembernummer van Voeding Nu:

Minder bestrijdingsmiddelen
Nicolien van de Grijp
Het bestrijdingsmiddelengebruik kan dalen doordat bijvoorbeeld supermarkten en en bedrijven in de verwerkende industrie gebruik maken van landbouwproducten afkomstig uit geïntegreerde of biologische teelt. Het Instituut voor Milieuvraagstukken deed er onderzoek naar.

Negatieve suikerclaims
Petra Wolff
Zijn claims als 'suikervrij' en 'geen suiker(s) toegevoegd' neutrale samenstellingsclaims of zeggen ze iets over de gezondheidswaarde van een product? Bureau Trendbox onderzocht in opdracht van de Suikerstichting wat consumenten bij dit soort claims denken.

Alcoholgebruik
Joke Hammink
In decembermaand vloeit bij velen de alcohol rijkelijk. Dit genotmiddel heeft zowel effecten op de korte als op de lange termijn voor de gezondheid. Zijn er veilige marges voor een verantwoord alcoholgebruik?

Functional foods congres
Eva Kovacs
In Parijs kwamen dit jaar honderden wetenschappers bij elkaar die het thema functional foods aansneden. In drie dagen trachtten de organisatoren van het symposium een overzicht te geven van de wereldwijde stand van zaken rond dit onderwerp.

Persoonlijke voeding
Ben van Ommen en Rob Stierum
Genomics-ontwikkelingen hielpen de farmaceutische industrie, nu lijkt de voedingsindustrie aan de beurt om te profiteren van de verworvenheden van de nutrigenomicswetenschap.

En verder:
Verslag van het symposium van verbod naar genot. Hans Kraak

In beeld: Verliezen en verspilling van voedsel.

De index van het jaar 2001

Informatie over abonnementen
Vorige maand in Voeding Nu
Zie ook www.voedingnu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie