Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe: Zuidlaren

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vernielers van ruiten politie opleidingcentrum aangehouden 15:54 dinsdag 11 december 2001

Martin Panman
0592-383211

ZUIDLAREN. Met de aanhouding van twee 17 jarige verdachten afkomstig uit Zuidlaren heeft de politie van die plaats de vernieling van 12 ruiten van het Politie Opleiding Centrum opgelost.

De beide verdachten zijn maandag j.l. aangehouden en hebben inmiddels bekend. Ze kwamen tot hun daad omdat ze wraak wilden nemen op de politie. Begin oktober waren ze namelijk bekeurd omdat ze zich ophielden bij een voor hen verboden plaats, namelijk een school in Zuidlaren.
Ze bedachten daarna een plan om wraak te nemen op de politie. Bij een van de verdachten werd een hockeystick opgehaald en met zn tweeën gingen ze naar het opeleidingcentrum van de politie aan de Randweg in Zuidlaren en sloegen daar twaalf grote ramen in. De schade bedroeg ongeveer 6000 gulden. Tijdens het verhoor bekenden de Zuidlaarders nog een inbraak in de Prins Bernhardhoeve. Daar werd met anderen een sigarettenautomaat gestolen. De schade, 60 pakjes sigaretten, geld en een vernielde automaat, loopt ook hier in de duizenden guldens. Later werden nog eens twee portofoons uit de PBH gestolen. Deze portofoons hadden een waarde van 1400 gulden per stuk.
De verdachten zitten nog vast.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie