Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede bijeenkomst over woonbeleid gemeente Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen


---

30 november 2001

Iedereen welkom

Tweede bijeenkomst 'Goed wonen? Zeg het maar!'

Het project 'Goed wonen? Zeg het maar!' gaat een nieuwe fase in. Op dinsdag 11 december begint om 19.30 uur een tweede bijeenkomst in het raadhuis. De gemeente praat dan verder met individuele inwoners en organisaties over de ontwikkeling van nieuw woonbeleid. Er hebben zich al bijna vijftig mensen aangemeld. Iedereen is welkom.

'Goed wonen? Zeg het maar!' stelt jong en oud in de gelegenheid mee te praten over nieuw woonbeleid. De uitkomsten gelden als advies aan de politiek. Tijdens de startavond van 7 november jl. zijn onderwerpen en knelpunten geïnventariseerd. Mensen konden hierover ook hun mening geven via een reactieformulier.

Werkgroepen

De uitkomsten van deze eerste fase staan op 11 december op de agenda. Daarna zullen de deelnemers besluiten in welke werkgroepen ze verder gaan. De gemeente stelt zes werkgroepen voor, waaronder Kwantiteit (welke soorten woningen en hoeveel), Kwaliteit & herstructurering, Inbreiding (opvullen leeggevallen plekken) & uitbreiding, en Wonen & zorg.

De werkgroepen gaan na 11 december in elk geval de stellingen van de startavond verder uitwerken. Voorbeelden zijn: Wat doen we met de kwaliteit van de woonomgeving, naar blijkt een onderwerp dat leeft. En hoe gaan we bijvoorbeeld om met het ervaren tekort aan particuliere kavels en levensloopbestendige woningen?

Reactieformulier

Wie verhinderd is voor de werkgroepen, kan toch meedoen via reactieformulieren, waarvan er nog twee gepland zijn. Het eerstvolgende is vanaf 15 januari 2002 verkrijgbaar bij buurtbeheer, in het voorlichtingscentrum in het raadhuis, in het infocentrum Goed wonen in het Compagnieshuis, en via www.hoogeveen.nl/goedwonen.

Het project 'Goed Wonen? Zeg het maar!' moet leiden tot de Nota Wonen, die een visie op het wonen in de toekomst in Hoogeveen geeft. De nota vormt de basis voor concrete uitvoeringsplannen.

Aanmelden

Wie er bij wil zijn op 11 december, kan zich aanmelden bij het infocentrum 'Goed wonen' in het Compagnieshuis, telefoonnummer 291735, of via www.hoogeveen.nl/goedwonen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie