Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietsendief slaat eigenaar fiets in Geldrop

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 11-12-2001

1e Persbericht 11 december 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Oplegger gestolen
Vanaf de Achtseweg Noord is tussen zaterdag 11.45 uur en dinsdag 7.30 uur een witte oplegger met het kenteken OF-74-NY gestolen. In de oplegger lagen ruim 30 pallets.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Na een onderzoek in de omgeving is op de Marconilaan een 16-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de jongen kort daarvoor samen met een andere jongen over de Ventweg van de Marconilaan lopen. Toen ze de politie zagen lieten ze meteen een fiets op de grond vallen. Een van hen liep hard weg en de ander fietste weg. Kort daarna werd een van de twee jongens in een achtertuin op de Marconilaan aangetroffen. Hij lag daar op de grond tegen een heg aan. Bij de verdachte werd een betonschaar aangetroffen. Deze en de twee fietsen zijn in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen.

Eindhoven: Verdachten van woninginbraken aangehouden Op het politiebureau aan de Mathildelaan zijn maandagochtend rond 9.30 uur een 26-jarige man (woonplaats onbekend) en een 18-jarige Eindhovense aangehouden. Het duo meldde zich vrijwillig bij de politie. Ze worden verdacht van het plegen van twee woninginbraken op de Van Zinnicqstraat op 7 december jl. Uit een van de woningen aan de Van Zinnicqstraat werden fotoapparatuur, een videorecorder en twee afstandsbedieningen weggenomen. Uit de andere woning werden een TV, een satelliet ontvanger, sieraden en een GSM met twee oplaadapparaten weggenomen. De inbrekers werden door enkele oplettende buurtbewoners overlopen. Zij zagen echter kans om te ontsnappen. In de buurt van de woning werd op 7 december een auto met diverse goederen aangetroffen. Dit voertuig en de goederen zijn in beslag genomen. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Op de Bindersestraat is dinsdagochtend rond 00.30 uur onder verzet een 46-jarige verdachte man uit Helmond aangehouden na een overlastmelding van een opvanghuis aan deze straat. De verdachte man schopte tegen de toegangsdeur van het opvangcentrum en weigerde hiermee op te houden op verzoek van de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Zware mishandeling
Op de Isodoor Opsomerstraat is maandagmiddag rond 14.20 uur een 28-jarige man uit Hoboken (België) aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 23-jarige vrouw uit Helmond op de Jacob Marisstraat kort daarvoor. De vrouw is uit haar woning gesleurd en op straat geslagen. Zij is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Asten: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden In een winkel aan de Prins Bernhardstraat is maandagmiddag rond 17.10 uur een 42-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van zes sloten met een waarde van ruim 350 gulden. Het personeel betrapte de verdachte op de diefstal en waarschuwde de politie. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Overlast
Na een onderzoek in de omgeving is maandagavond rond 23.45 uur op de Koppelstraat een 38-jarige man uit Erp aangehouden. Hij wordt verdacht van het lastig vallen van zijn 28-jarige ex-vriendin en haar 39-jarige vriend in hun woning in Beek en Donk. De verdachte zou eerder deze maand gepoogd hebben om de woning van zijn ex-vriendin in brand te steken. Ook wordt hij verdacht van het mondeling en schriftelijk bedreigen van beide slachtoffers. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Auto gestolen
Vanaf de Willibrorduslaan is maandag tussen 11.00 en 20.30 uur een witte Opel Kadett met het kenteken XS-25-HP gestolen.

Eersel: Automobilist gewond
Op de kruising Hees Hees is maandagavond rond 19.30 uur een 29-jarige automobilist uit Bergeijk gewond geraakt tijdens een aanrijding met een vrachtauto. De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Balen reed vanuit Eersel over de Hees in de richting van Steensel. Op de kruising Hees Hees kwam de automobilist over de Hees van links aangereden. Hij reed de kruising op en zag hierbij de vrachtwagen niet. Beiden voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De automobilist is naar het St. Josephziekenhuis gebracht. Na behandeling aan zijn verwondingen kon hij naar huis.

Geldrop: Fietsendief slaat eigenaar
Op de Stationsstraat is maandagmiddag tussen 16.15 en 16.30 uur een 16-jarige jongen uit Best door een nog onbekende jongen mishandeld. De jongen zag op de Stationsstraat een onbekende jongen met zijn fiets lopen, die in het weekend was gestolen vanaf de Parallelweg. De jongen sprak de onbekende hierop aan en vroeg of hij zijn fietssleuteltje mocht passen. Toen het slot opensprong sloeg de onbekende jongen hem tegen zijn gezicht. De dader is vervolgens met de gestolen fiets gevlucht. Het slachtoffer liep een opgezwollen jukbeen op en klaagde over pijn aan zijn pols. Hij is voor behandeling aan zijn verwondingen naar de Eerste Hulp van het St. Annaziekenhuis geweest. De dader heeft een donkere huidskleur en is tussen de 16 en 17 jaar. Hij is ongeveer
1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg een spijkerhoedje en een blauwe spijkerbroek.

Oirschot: Verdachte van woninginbraak aangehouden Naar aanleiding van een onderzoek is maandagochtend rond 10.20 uur in een woning aan de Nebostraat een 35-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning op de Papenvoorden in Oirschot op 11 oktober van dit jaar. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Portemonnee en GSM gestolen
Uit een vrachtwagen op een parkeerplaats aan de A67 zijn van maandag op dinsdagnacht een GSM, een rijbewijs en een portemonnee gestolen. De chauffeur lag in de cabine te slapen. De deur van de cabine was niet op slot.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie