Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RDW tarieven 2002 vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RDW Centrum voor voertuigtechniek

Zoetermeer, 19 december 2001

RDW tarieven 2002 vastgesteld

Voor 2002 heeft de RDW de tarieven vastgesteld. De belangrijkste tarieven voor het kentekenbewijs Deel I en II en het afmelden van APK blijven gelijk. De meeste overige tarieven blijven ook gelijk, sommige dalen of stijgen. Ook komen er tarieven voor diensten die tot nu toe gratis waren.

Stijging van sommige tarieven en invoering van nieuwe is noodzakelijk omdat de RDW wettelijk verplicht is om kostendekkende tarieven te hanteren. Om die reden stijgt een aantal tarieven van de afdeling Voertuigtechniek met 5%. Een afzonderlijke besluit is genomen voor de tarieven voor her- en controlekeuringen. Deze tarieven zijn extra verhoogd. Dit om onnodig gebruik, als gevolg van onvoldoende voorbereiding door de klant, te voorkomen. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de volgende tarieven:

De verlaging van de tarieven komt door een toename van de omzet en door efficiencyverbeteringen die de RDW heeft doorgevoerd. Ook was het niet nodig om de tarieven aan de prijsinflatie aan te passen.

Voertuigtechniek


* Verhoging van de tarieven voor her- en controlekeuringen.
* Van de clusters "Ontheffingen", Typegoedkeuringen en "Individuele Periodiek Keuringen" worden de tarieven over de gehele breedte verhoogd.

* Introductie van een aantal nieuwe typegoedkeuringen
Registratie en informtie


* Verlaging van de tarieven voor informatieverstrekking kentekenbewijzen en rijbewijzen.

* Introductie van nieuwe tarieven voor elektronische gegevensverstrekking.

* Verhoging van de tarieven voor "Toezicht/instandhouding bedrijfsvoorraad", "erkenning bedrijfsvoorraad" en "Erkenning en toezicht GAIK".

* Introductie van nieuwe tarieven voor erkenningen bedrijfsvoorraad.
* Introductie van een tarief voor instandhouding on-line-aansluiting erkende handelaren.

Het algemene tarievenbeleid van de RDW is er op gericht om de tarieven zo weinig mogelijk te laten stijgen en daar waar mogelijk te verlagen. Behoudens een lichte stijging in 1999 zijn de tarieven in totaliteit de afgelopen jaren gedaald. Bij de omzetting naar euro's zijn de tarieven ook naar beneden afgerond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie