Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Hermans en nl.tree sluiten akkoord

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
165

Directie:
voorlichting

11-12-2001

Status:
informatie

Minister Hermans en nl.tree sluiten akkoord

Minister Hermans en nl.tree, het samenwerkingsverband van kabelbedrijven dat scholen op Kennisnet aansluit, hebben nadere afspraken gemaakt voor de komende twee jaar. Die zijn vastgelegd in een akkoord dat zij deze week hebben bereikt. Hierdoor is enerzijds de continuïteit in beleid en dus rust voor de scholen gewaarborgd en anderzijds ruimte ontstaan voor vernieuwingen binnen de kaders van het bestaande contract. De afspraken gaan onder meer over alternatieve aansluitingen, een nieuwe boeteregeling bij het niet nakomen van afspraken en over het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (BVE). Voor de uitvoering krijgt nl.tree in 2002 15 miljoen gulden (6,8 miljoen euro) en in 2003 25 miljoen gulden (11,3 miljoen euro). Hermans heeft dit vandaag aan de Tweede Kamer laten weten.

Einde contract

Minister Hermans en nl.tree hebben vastgelegd dat het contract afloopt op 31 december 2003. Oorspronkelijk zou het contract doorlopen tot 1 juni 2005.

Satelliet

Vorige maand bleek dat het nl.tree niet lukte om volgens afspraak alle scholen voor 31 december van dit jaar aan te sluiten. Met name onder basisscholen in dunbevolkte gebieden stagneert de aansluiting. Alleen door grootschalige inzet van de satelliet lukt het nog om deze scholen op korte termijn aan te sluiten. Minister Hermans en nl.tree zijn overeengekomen dat alle scholen voor 1 juni volgend jaar moeten zijn aangesloten.

Dienstenpakket

Het dienstenpakket van nl.tree wordt uitgebreid, eerst voor het middelbaar beroepsonderwijs en daarna ook voor scholen in het voortgezet onderwijs. De BVE-instellingen krijgen de mogelijkheid om te werken met een beveiligd intranet, gekoppeld aan Kennisnet en aan internet. Zij kunnen dat interne netwerk naar eigen behoeften inrichten.

Boeteregime

Onderdeel van het gesloten akkoord vormen ook nieuwe afspraken over boetes wanneer nl.tree haar verplichtingen niet nakomt. Indien scholen één maand te laat worden aangesloten krijgen zij Kennisnet vervolgens twee maanden gratis. Iedere dag dat er na 1 juni 2002 nog scholen niet zijn aangesloten door nl.tree ontvangt OCenW 550 gulden (250 euro) per school per dag met een maximum van 55.000 gulden (25.000 euro) per dag.


Zie ook:
Brief aan de Tweede Kamer

11-12-2001
Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: (info@minocw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie