Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enschede buigt zich over uitspraak Raad van State

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

College buigt zich over uitspraak Raad van State Enschede, 11 december 2001
Het College van B. en W. van de gemeente Enschede heeft kennisgenomen van de uitspraak van de Raad van State op 5 december jongstleden. De Raad van State bevestigde een eerdere uitspraak van de rechtbank, dat een bezwaarschrift tegen een afgegeven bouwvergunning voor distributiecentrum Hartman door het college ten onrechte ongegrond is verklaard.

De gemeenteraad zal nu op korte termijn worden gevraagd het bestemmingsplan Distributiecentrum fase 3 vast te stellen. Het distributiecentrum van Hartman past binnen dit bestemmingsplan. Het plan heeft in januari van dit jaar al voor inspraak ter inzage gelegen. Voorts heeft het van 13 april tot 10 mei in ontwerp ter visie gelegen. Nadat in de raadscommissie voor Ruimtelijke Ordening en Milieu degenen zijn gehoord die tijdens deze periode hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, kan het bestemmingsplan door de raad in maart of april worden vastgesteld. Dit bestemmingsplan biedt naar het oordeel van het college het planologisch kader voor vestiging van het distributiecentrum. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de bestaande procedurele bezwaren.

Nadat de gemeenteraad een beslissing heeft genomen over het bestemmingsplan kan de lopende bouwvergunningsprocedure worden voltooid of kan voor het distributiecentrum opnieuw een bouwvergunning worden aangevraagd.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie