Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten bewonersonderzoek Deventer

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Resultaten bewonersonderzoek

Op het gebied van leefbaarheid en veiligheid komt Deventer in vergelijking met andere gemeenten in het algemeen positief uit de bus. Dit geldt vooral ten aanzien van de kerncijfers verloedering, overlast, vermogensdelicten en bedreiging, maar ook ten aanzien van de waardering van de woning en de woonomgeving. De evaluatie van de buurt krijgt een vergelijkbare score als in andere gemeenten, maar de Deventenaar is minder positief over de vooruitgang van de buurt. Voor wat betreft de tevredenheid over de voorzieningen blijft de Deventenaar ook achter bij andere gemeenten. Dit geldt vooral ten aanzien van voorzieningen voor jongeren, onderhoud wegen, openbaar vervoer, straatverlichting en winkels.

In de vergadering van het college van burgemeester en wethouders is onlangs de monitor leefbaarheid en veiligheid aan de orde geweest. Deze monitor bevat de resultaten van het bewonersonderzoek van het najaar 2000.

In het kader van het grotestedenbeleid brengt de afdeling Onderzoek en Statistiek om de twee jaar de leefbaarheid en veiligheid in kaart. De monitor geeft een inzicht op basis van een aantal kerncijfers, waarmee een vergelijking met andere deelnemende gemeenten aan het grotestedenbeleid kan worden gemaakt.

In de monitor worden de resultaten per kerncijfer vergeleken met een eerder gehouden bewonersonderzoek in 1998. De belangrijkste verschillen tussen de kerncijfers leefbaarheid en veiligheid zijn tot slot nog eens samengevat voor de afzonderlijke wijken. Hierbij is getracht met een niet onbelangrijke inbreng van de wijkambtenaren in te gaan op het verhaal achter de cijfers.

De monitor ligt voor belangstellenden ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum in het Stadskantoor, Burseplein 20, telefoon 693333.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie