Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Joodse gemeenschappen in Hogezand-Sappemeer belicht

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer


Hoogezand, 11 december 2001 Persbericht 2001/94

Joodse gemeenschappen in HS en omgeving belicht

De Mr. J.H. de Vey Mestdagh Stichting en de gemeente Hoogezand-Sappemeer nodigen u van harte uit voor de presentatie van deel 10 van het boek over de geschiedenis van Joodse gemeenschappen in onze gemeente. Dinsdag 18 december a.s. , aansluitend op het persgesprek van 15.30 uur, bent u om 16.00 uur van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis.

Mevrouw dr. J.A. Kossmann-Putto, voorzitter van de Mr. J.H. de Vey Mestdagh Stichting, zal aan burgemeester mevrouw Mirjam Salet, mevrouw M. Lantinga, burgemeester van Menterwolde en de heer C.L.H.B. Verstegen, burgemeester van Slochteren het eerste boek uitreiken.

Het boek Bouwstoffen voor de geschiedenis van de Joden in (provincie en stad) Groningen omvat een grondige en vlot leesbare historie van de Joodse gemeenschappen in Hoogezand-Sappemeer, Slochteren, Noord- en Zuidbroek en omliggende dorpen over de periode 1724-1950.

Opmerkelijk zijn de gegevens over Abraham Jacobs, vader van Aletta Jacobs, die in het bestuur van de Israëlische gemeenten een leidende rol vervulde. Verder zijn in het boek familieoverzichten opgenomen van joden die in onze regio leefden. Ook wordt de geschiedenis beschreven van de Israëlische begraafplaatsen in Kolham en Zuidbroek met fotos van de grafstenen en Hebreeuwse geschriften.

Fototentoonstelling

Ter gelegenheid van de uitgave van het 10e deel van de serie Bouwstoffen voor de geschiedenis van de Joden in provincie en stad heeft de Mr. J.H. de Vey Mestdagh Stichting, in samenwerking met het gemeentearchief en de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer en omgeving, een fototentoonstelling georganiseerd. De fotos zijn van 18 december tot en met 21 december 2001 en van 2 tot en met 17 januari 2002 van 09.00 tot 16.00 uur te bewonderen in de hal van het gemeentehuis. De toegang is uiteraard gratis.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie