Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groenstructuur Enschede krijgt impuls

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Groenstructuur Enschede krijgt impuls
Enschede, 7 december 2001
Wethouder Bleker plant eerste boom aan Pathmossingel

Op dinsdag 11 december plant wethouder Roelof Bleker (Leefbaarheid & Wonen) de eerste van zo'n tachtig nieuwe bomen aan de Pathmossingel. De boomaanplant maakt deel uit van het groenstructuuractieplan (GRAP) van de gemeente, waarmee wordt beoogd het aantal bomen in de stad te verhogen en de groenstructuur te versterken.

Dit jaar en volgend jaar wordt door de gemeente in totaal f 3,7 mln geïnvesteerd in de groenstructuur, waarvan f 1,7 mln in 2001 en f 2 mln in 2002. Het geld is grotendeels afkomstig uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV). In mei van dit jaar keurde de gemeenteraad de bestemming van ISV-gelden voor de groenstructuur goed. Daarmee kwam een flink extra bedrag beschikbaar voor bomen en groen.
Het GRAP-beleid kent een aantal speerpunten. Zo wordt ernaar gestreefd om door het plaatsen van bankjes en terrassen en het verbeteren van paden de gebruikskwaliteit van bijvoorbeeld de parken voor de bewoners te verbeteren. Ook wordt de wisseling van seizoenen zichtbaarder gemaakt, waardoor de natuur in de stad meer `beleefbaar' wordt. Tot slot zou door het GRAP de structuur van de stad beter zichtbaar moeten worden. Door bijvoorbeeld de singels en de radialen (kenmerkend voor de wegenstructuur van Enschede) eenduidig aan te kleden, wordt de verkeersgebruiker geholpen bij zijn oriëntatie in de stad. In de afgelopen jaren zijn al veel bomen verplaatst of bijgeplant. Zo zijn er honderden nieuwe bomen geplant langs de singels en de Broekheurnerring en is fors geïnvesteerd in parken als het Wesselerbrinkpark en het Blijdesteinpark. Met de aanplant van bomen aan de Pathmossingel zal de afwerking van de singels weer een stap dichterbij komen.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie