Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controles brandveiligheid in Utrechtse horeca

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

CONTROLES BRANDVEILIGHEID HORECA

De afdeling bouwbeheer van de Dienst Stadsontwikkeling en de afdeling preventie van de gemeentelijke brandweer zullen de komende weken steekproefsgewijs controles uitvoeren in horecagelegenheden in de gemeente. Er wordt gecontroleerd op brandveilige kerstversiering van de publieksruimten en op de onbelemmerde doorgang van vluchtwegen. De gemeente Utrecht stelt - in navolging van de aanbevelingen van de commissie Alders die het onderzoek naar de cafébrand in Volendam heeft uitgevoerd - geen nieuwe regels ten aanzien van brandveiligheid.

De gemeente doet, evenals de commissie Alders een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van zowel horeca als bezoekend publiek. Toezicht op de brandveiligheid is de taak van de gemeente. Doel is een goede balans te vinden tussen gezelligheid en veilig uitgaan.

Mensen die brandonveilige situaties willen melden kunnen bellen naar de afdeling preventie van de brandweer, telefoon 030-286 79 12.

De Utrechtse brandweer heeft een aantal tips opgesteld voor zowel horeca ondernemers als mensen thuis.

Deze tips zijn te vinden op internet: www.utrecht.nl op de openingspagina onder de button Tips voor brandveiligheid horeca en thuis.

De Utrechtse horeca ontvangt deze week een brief van het college van burgemeester en wethouders over de extra controles op de brandveiligheid. Zij krijgen ook de tips toegestuurd. Als bedrijven niet voldoen aan de geldende voorschriften, krijgen zij een dag de tijd de situatie veilig te maken. In het uiterste geval zal sluiting kunnen worden bevolen. De afdeling Utrecht van de Koninklijke Horeca Nederland staat achter deze aanpak.

Utrecht, 11 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie