Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur
Aantreffen `nep`vuurwapen

UTRECHT Maandagavond werden tijdens een controle drie mannen aangehouden voor het hebben van een `nep`vuurwapen.

Omstreeks tien voor twaalf controleerden agenten een voertuig op het Domplein. De drie inzittenden droegen geen autogordel en werden bekeurd. Op het moment van het uitschrijven van de bekeuring zag de politie dat er in het dashboard kastje een vuurwapen lag. De agenten sommeerden de mannen uit te stappen.

De mannen 25, 18 en 19 jaar oud en allen afkomstig uit Utrecht - werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat het wapen nep was. Het is verboden een dergelijk `nep`vuurwapen in bezit te hebben. Tegen de mannen zal proces verbaal worden opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Een 43-jarige vrouw uit Nieuwegein werd maandagavond op het Westplein beroofd van haar tas.

De vrouw liep omstreeks kwart over elf met een vriendin over de Croeselaan in de richting van het Westplein. Ter hoogte van de kruising met het Westplein voelde zij dat er door iemand aan haar tas getrokken werd. Het slachtoffer probeerde haar tas uit alle macht vast te houden. Uiteindelijk lukte het de dader toch de tas los te trekken en samen met een mededader te vluchten in de richting van de Sypesteintunnel.

De vrouw kon door de hectiek geen goed signalement van de daders geven. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Maandagavond vond ter hoogte van het Moreelsepark een aanrijding tussen een bus en een snorfiets plaats waarbij de een 16-jarige bestuurster gewond raakte.

Omstreeks half acht reed het 16-jarige slachtoffer uit Utrecht met haar snorfiets ter hoogte van de trambaan bij het Moreelsepark. Bij de oversteekplaats stopte het meisje niet voor het stopbord en keek vermoedelijk niet goed uit. Hierdoor ontstond een aanrijding met een stadsbus die net over de oversteekplaats reed .

Het slachtoffer raakte gewond aan haar sleutelbeen en werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. In de bus bleef iedereen ongedeerd.

Verdachten aangehouden door diensthond

UTRECHT Maandagmiddag kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Kennedylaan.

Ter plaatse trof de politie omstreeks kwart over vier een auto tegen een boom aan. In het voertuig zat een man en naast het voertuig stond een andere man. Op het moment dat de agent wilde uitstappen zag hij dat de bestuurder de auto wilde starten en in zijn achteruit zette. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht sommeerde zijn maat om in te stappen. De agent parkeerde zijn voertuig naast de auto van de verdachten en stapten uit.

De 20-jarige man stapte de auto uit en zette het op een lopen. De agent sommeerde tot drie maal toe dat de man moest blijven staan anders zou de politiehond ingezet worden. De verdachte gaf hier geen gehoor aan. De agent liet de hond los. Na een korte sprint greep de hond in de jas van de verdachte.

De Utrechter ontdeed zich van zijn jas en wilde verder lopen. Echter de diensthond greep de man in zijn been waardoor hij ten val kwam. De tweede verdachte een 19-jarige man uit Utrecht was inmiddels ook op de vlucht geslagen. Na een korte sprint zag de agent kans de man aan te houden. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De 20-jarige moest eerst nog even langs het ziekenhuis voor behandeling van wat bijtwonden.

Stuntman aangehouden
UTRECHT - Tijdens de surveillance zagen agenten maandagmorgen een man met zijn auto een stunt uithalen die je normaal gesproken in een film ziet.

Omstreeks kwart voor negen - tijdens het ingaan van de scholen reed een 20-jarige bestuurder uit Utrecht met hoge snelheid in zijn auto over de Marco Pololaan. Ter hoogte van de Amerikalaan gooide hij plotseling het stuur om, trok vervolgens aan de handrem, zodat zijn voertuig 45 graden draaide en hij achteruit een parkeervak aan de Amerikalaan in kon rijden.

De Utrechter kreeg een bekeuring en werd aangesproken op zijn onverantwoordelijke rijgedrag. Zeker tijdens het ingaan van de scholen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie