Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-12-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 11 december 2001

Dagelijkse berichten

Veendam: fietsster gewond bij ongeval
Een 24-jarige vrouw uit Veendam is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Julianalaan in Veendam. De vrouw stak op haar fiets de kruising met het Bovenwesterdiep over en verkeerde in de veronderstelling dat een naderende bus op de kruising af zou slaan. De buschauffeur, een 49-jarige man uit Wildervank, reed echter rechtdoor. De vrouw werd door de bus aangereden en kwam te vallen. Ze liep hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Zuidhorn: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg in Zuidhorn zijn maandagmiddag een 26-jarige vrouw en haar vijf jarig zoontje gewond geraakt. De vrouw stak met haar auto de rijbaan van de Rijksstraatweg over waar op dat moment een file stond. De vrouw reed tussen stilstaande autos door de Rijksstraatweg op en zag een op de vrije rijstrook rijdende auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Groningen, over het hoofd. Er volgde een botsing waarbij de vrouw en haar zoontje, die overig in een stoeltje en een gordel zat, beide hoofd en nekletsel opliepen. Ze zijn voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De 6 maanden oude baby van de vrouw die voor in de auto in een babyzitje zat bleef ogenschijnlijk ongedeerd maar is toch uit voorzorg voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De rijbaan van de Rijksstraatweg is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest. Het verkeer in de richting Groningen werd tijdelijk omgeleid door het dorp Zuidhorn. Beide autos zijn door een berger afgevoerd.

Uithuizen: letsel bij ongeval
Een nagenoeg frontale botsing op de Valom in Uithuizen leverde twee automobilisten maandagmorgen letsel op. Het ongeval ontstond toen een 19-jarige automobilist uit Oosternieland een stilstaande auto met aanhangwagen voorbij wilde rijden. Hij zag daarbij de andere automobilist, een 60-jarige man uit Uithuizen, die uit tegenovergestelde richting naderde over het hoofd. Er volgde een nagenoeg frontale botsing waarbij de 60-jarige man, die geen gordel droeg, hoofd- en nekletsel opliep. De andere bestuurder liep letsel op aan schouder en nek. Beide mannen zijn voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadig en zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Appingedam: brand in portiek
Vermoedelijk door brandstichting ontstond maandagavond brand op de vierde woonlaag in een portiek van een flat aan de Georg van Saksenlaan in Appingedam. Enkele in de portiek staande witgoed artikelen en een kussen werden vermoedelijk in brand gestoken waardoor een hevige rookontwikkeling ontstond. De brandweer bluste de brand die betrekkelijk weinig schade veroorzaakte, afgezien van de rookschade. De technische recherche stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Bedum: garagebrand
Bij een brand in een garage aan de Thedemastraat in Bedum raakte maandagmiddag een 17-jarige automonteur uit Bedum gewond. De monteur liep eerste en twee graads verbrandingen op toen een benzineleiding van een auto waar hij aan hert repareren was lek raakte. De weglopende benzine kwam op een looplamp terecht die daarop knapte en vlam vatte. Ook de auto en de kleding van de monteur vatten vlam. Hij kon ernstig brandletsel voorkomen door in een waterbak te springen. Na behandeling door een huisarts kon de jongeman naar huis. De brandweer bluste de brand. De betrokken auto liep aanzienlijke schade op. Ook een tiental andere autos liep schade op met name tengevolge van bluswerkzaamheden met poeder. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: aanrijding op de Sontweg
Bij het linksaf slaan vanaf de Sontweg zag een 25-jarige automobilist uit Zoutkamp maandagavond een 33-jarige tegemoet komende automobilist uit Groningen niet aankomen. Er ontstond een forse aanrijding waarbij de Groninger hoofd- en knieletsel opliep en in het ziekenhuis werd behandeld. Beide wagen werden zwaar beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Groningen: buschauffeuse beroofd
Een 44-jarige buschauffeuse die maandagavond stond te wachten bij een halte aan de Bakboordswal is beroofd door nog onbekende mannen. De drie mannen kwamen de bus binnen vroegen wat en kwamen korte tijd later weer terug in de bus. De vrouw werd bedreigd met een mes en de kassalade werd meegenomen. Zij vertrokken in de richting van Loopplank. Een onderzoek is ingesteld.

Groningen: bussen botsen
Op de Stationsweg botsten twee bussen maandagmiddag op elkaar. Een voor het verkeerslicht wachtende bus werd van schuin achteren aangereden door een Interliner. De aangereden bus werd zon vijf meter opzij geschoven en raakte daarbij vermoedelijk twee vrouwen (18 uit Giekerk en 64 uit Groningen) die licht gewond werden. Als oorzaak van de aanrijding bleek dat mogelijk het gas bleef hangen van de Interliner. Er wordt nader technisch onderzoek ingesteld.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging en rijden onder invloed De politie werd maandagavond voor geluidsoverlast naar een adres in de Timorstraat gestuurd. Later moesten de agenten weer naar het adres en vertelde de bewoonster dat zij door een 46-jarige kennis van haar was bedreigd met een mes. De man was inmiddels voor het rijden onder invloed (1.0 promille) in de straat aangehouden. Hij werd ingesloten voor de bedreiging van de vrouw.

Groningen: fietsendief probeert rijwiel te slijten Agenten zagen maandagnacht dat een 29-jarige man uit Huizinge in de Guldenstraat een fiets aan een voorbijganger probeerde te verkopen voor twee tientjes. De man werd aangesproken en bekende de fiets te hebben opengebroken. Hij moest mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding
Op de kruising van de Meeuwerderweg met de Griffeweg werd maandagochtend een 54-jarige fietser aangereden door een 35-jarige automobiliste. De man kwam ten val en werd, naar het zich liet aanzien, met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: autos branden uit
Maandagnacht branden er twee autos uit. Op de Vondellaan doofde de brandweer het vuur. Later in de nacht stond er op de Timpweg een auto in lichterlaaie. De auto is geheel uitgebrand. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Noordlaren: botsing tussen brommer en motor
In een bocht van de Zuidlaarderweg ter hoogte van café Blankeweer reden maandagochtend een 21-jarige bromfietser uit Groningen en een 37-jarige motorrijder uit Noordlaren frontaal op elkaar. Beide mannen werden met beenletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Vermoedelijk heeft de Stadjer de binnenbocht genomen. Gezien te waargenomen alcohollucht werd een bloedproef afgenomen. De voertuigen werden voor technisch onderzoek meegenomen.

Groningen: drugsruzie
De politie werd maandagnacht naar een woning aan de Helper Kerkstraat gestuurd omdat er gevochten zou worden. Ter plaatse bleek het om een ruzie over drugs te gaan. Een bij de woning aanwezige 37-jarige man uit Groningen werd aangehouden omdat zon vier gram heroïne bij zich had en nog wat onbekende stoffen. Onderzoek is ingesteld.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/min ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie