Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam steunt wielerclinics Leontien Van Moorsel

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Rotterdam steunt wielerclinics Leontien Zijlaard-Van Moorsel

Rotterdam zal de komende drie jaren de wielerclinics voor jonge meisjes gegeven door Leontien Zijlaard-Van Moorsel ondersteunen. In totaal dragen de Gemeente Rotterdam en de Stichting Rotterdam Topsport fl. 160.000,- aan het initiatief van de drievoudig gouden medaillewinnaar van Sydney bij.

Sportwethouder Nico Janssens: "Het initiatief van Leontien Zijlaard-Van Moorsel vind ik geweldig en verdient daarom mijn volle ondersteuning. Met haar ervaring en uitstraling zal zij veel kinderen kunnen stimuleren om te gaan fietsen. Het past perfect in ons streven naar Rotterdam Sportstad, waar naast investeringen in topsportaccommodaties en ondersteuning van sportverenigingen ook topsporters worden ingeschakeld om de jeugd aan het sporten te krijgen."

Leontien Zijlaard-van Moorsel: "Het is geweldig dat de gemeente Rotterdam, de dienst Sport en Recreatie en Rotterdam Topsport het mogelijk maken om meiden in de leeftijd van acht tot zestien jaar nog drie jaar lang kennis te laten maken met wielrennen. In 2001 is op het complex van rwc Ahoy' gebleken dat je met een goed plan en steun van gemeentelijke instanties kinderen enthousiast kunt maken voor wielrennen. We zijn na clinics meisjes tijdens wedstrijden en op trainingen gekomen. Maar het mooiste resultaat is dat sommigen lid is geworden van rwc' Ahoy. Uiteindelijk hopen we op deze manier eigen talent op te leiden. Een lange, maar leuke weg. We zijn als Rotterdam Cycling trots dat we die weg samen met de gemeente Rotterdam drie jaar voort kunnen zetten."

Clinics
In 2001 is al een eerste start gemaakt met de organisatie van clinics. De clinics worden minimaal 8 maal per jaar gegeven, waarbij ongeveer 50 meisjes per keer welkom zijn. Na afloop krijgen de deelneemsters een uitnodiging om op de vrije trainingen te komen. Bij deze trainingen wordt het veelal dure fietsmateriaal gratis beschikbaar gesteld, zodat de wielersport voor iedereen financieel mogelijk wordt gemaakt.

Stichting Rotterdam Cycling
De Stichting Rotterdam Cycling wil de wielersport onder meisjes in de leeftijd van 8-16 jaar stimuleren door het geven van clinics, trainingen, kampioenschappen en demonstraties voor scholen en buurten. De talentvolle renners worden vervolgens opgenomen in een opleidingsploeg en hen wordt de nodige faciliteiten (zoals aangepaste schoolprogramma's en trainingen) geboden om zich te kunnen ontwikkelen tot toprensters. De Stichting Rotterdam Cycling zal zich huisvesten en activiteiten organiseren op het recent vernieuwde rollercentrum aan de Doenkade.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie