Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Solvay Pharmaceuticals breidt productenreeks uit

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 11/12/2001

(Euronext Brussels) - Solvay Pharmaceuticals breidt haar productenreeks tegen hart- en vaatziekten uit met Omacor van Pronova Biocare

Solvay Pharmaceuticals breidt haar productenreeks tegen hart- en vaatziekten uit met Omacor van Pronova Biocare

SOLVAY PHARMACEUTICALS heeft vandaag de ondertekening bekend gemaakt van een licentie overeenkomst met PRONOVA BIOCARE (Noorwegen) voor het hoge concentratie Omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren bevattende product OMACOR®. OMACOR® is geregistreerd voor de aanvullende behandeling in secundaire preventie ná een hartinfarct, naast standaard preventie (waaronder statinen, antibloedstollers, betablokkers en ACE-remmers), alsmede voor de initiële behandeling van verhoogd vet niveau in het bloed, bekend als hypertriglyceridemie.

OMACOR® is één van de weinige producten die zijn geïndiceerd voor de secundaire preventie van hartinfarct, en het kan levensreddend zijn. Er zijn overtuigende resultaten van een groot onderzoek met meer dan 11.000 personen, waarin werd aangetoond dat OMACOR® een daling in het aantal sterfgevallen veroorzaakte. Het gebruik van OMACOR® na een eerste hartaanval gaf een afname van 20 % in totale sterfte, aan afname van 30 % in sterfte door hart- en vaatziekten en een 45 % afname in plotselinge dood. Er is geen rapportage van ernstige bijwerkingen met betrekking tot de behandeling en slechts van enkele, kleine, ongewenste bijwerkingen.

OMACOR® is geregistreerd en uitgelicentïeerd aan SOLVAY PHARMACEUTICALS voor het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Ierland, Griekenland, Oostenrijk, België, Zwitserland, Nederland en Luxemburg. SOLVAY PHARMACEUTICALS zal OMACOR® verkopen in zachte gelatine capsules, uitsluitend op recept verkrijgbaar.

Dr. Joachim Wegener, Hoofd van de Afdeling Cardiologie van Global Products Strategy van SOLVAY PHARMACEUTICALS zegt: OMACOR® is een aantrekkelijk aanvulling op onze cardiologische producten portfolio en past precies in onze wereld marketing aanpak. In de genoemde landen focussen wij onze activiteiten nu op de moderne bloeddrukverlagers, TEVETEN® (eprosartan) en PHYSIOTENS® (moxonidine). Het is bekend dat de behandeling van hoge bloeddruk het optreden van overlijden en ziekte door hart- en vaatziekten verlaagd, en nu heeft een behandeling met OMACOR® ook deze effecten, terwijl het op een geheel ander manier werkzaam is. Overlijden en ziekte door hart- en vaatziekten zijn belangrijke oorzaken van gezondheidsproblemen, en nemen toe naarmate de bevolking ouder wordt.

PRONOVA BIOCARE is een wereld leider in Omega-3 vetzuren.. Het is een onderdeel van Hydro Pronova, een 100 % dochter van Norsk Hydro, één van de zeer groten in de Noorse industrie op de gebieden van de landbouw, lichte metalen, olie en gas. Pronova Biocare ontwikkelde OMACOR® in het Norsk Hydro Research Center in Porsgrunn en de actieve stof wordt geproduceerd in Pronova Biocares fabriek in Sandefjord, beide in Noorwegen. Het fabricageproces is over de gehele wereld geoctrooieerd. Nadere informatie op: www.pronova.hydro.com . SOLVAY PHARMACEUTICALS staat wat betreft wereld omzet bij farmaceutische bedrijven op nummer 35 - met een omzet van 1,55 miljard euro in 2000 - en is actief in geselecteerde therapeutische gebieden in hormoonvervangers, gastro-enterologie, centraal zenuwstelsel en cardiologie. Nader informatie op www.solvaypharmaceuticals.com .

SOLVAY PHARMACEUTICALS is één van de sectoren van SOLVAY S.A., een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ongeveer 32.000 werknemers. In 2000 realiseerde de Groep een geconsolideerde omzet van 8,9 miljard EUR, verdeeld over zijn vier activiteitssectoren : Farmaceutische Producten, Chemie, Kunststoffen en Kunststofverwerking. Solvay staat genoteerd in de Euronext 100-index van de Europese topbedrijven. Voor meer informatie kunt u terecht op : www.solvay.com en www.solvaypharmaceuticals.com.

Bron: Solvay
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie