Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur
Automobilist onder invloed

MIJDRECHT In de nacht van maandag 10 op 11 december is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond drie uur controleerden politiemensen een auto op de Viergang. De 35-jarige bestuurder uit Mijdrecht bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureu blies hij
1,15 promille (445 ug/l), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Automobilist raakt bekneld

HARMELEN Op maandag 10 december is een automobilist bij een botsing bekneld geraakt.

Rond acht uur in de ochtend reed een 38-jarige automobilist uit Harmelen over de Reyerscop, komende uit de richting van Harmelen en gaande in de richting van De Meern. Voor hem reed een 54-jarige automobilist uit Benschop.

Ter hoogte van perceel 2 besloot de man uit Harmelen zijn voorligger in te halen. Bij het inhalen raakten de beide autos elkaar. Daardoor raakte de 38-jarige automobilist met zijn auto in de rechterberm, stuurde naar links en kwam vervolgens aan de linkerkant van de weg tegen een boom tot stilstand. Doordat de bestuurder geen gordel droeg, werd hij naar de rechterkant van de auto geslingerd en kwam daar bekneld te zitten.

De man werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij is met nekletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en daar opgenomen. De automobilist uit Benschop liep geen letsel op.

Voor doorrijden na aanrijding aangehouden

MIJDRECHT Op maandag 10 december is een man voor het doorrijden na een aanrijding aangehouden.

Op vrijdag 30 november reed een 16-jarige bromfietser uit Mijdrecht over het fietspad op de Dr. Van den berglaan. Op de kruising met de Leicester verleende een automobilist geen voorrang aan de voor hem van links komende bromfietser. De bromfietser botste tegen de linkerzijde van de auto en kwam ten val. Daarbij liep hij verwondingen aan zijn arm op. De automobilist reed direct na de aanrijding met grote snelheid weg.

Middels onderzoek wist de politie de identiteit van de automobilist te achterhalen. Het ging om een 43-jarige man die officieel in Utrecht staat ingeschreven, maar niet op dat adres verbleef. Op maandagmiddag 10 december trof de politie de auto die bij de aanrijding betrokken was geweest op de Markestraat aan. Daar kon even later de verdachte worden aangehouden. Hij bleek inmiddels in Woerdens Verlaat woonachtig.

Naast dat hij verdacht wordt van doorrijden na een aanrijding bleek dat hij nog twee boetes van in totaal f 3840,- had openstaan. De man is ingesloten en zijn auto is in beslag genomen.

Aanrijding tussen auto en fiets

WOERDEN Op maandag 10 december is een fietser door een automobilist aangereden en daarbij gewond geraakt.

Rond half zes in de middag stak een 61-jarige fietser uit Woerden vanaf het voetpad de voetgangersoversteekplaats van de Middellandbaan over. Hij kwam vanuit de richting van de Kromwijkerdijk en reed in de richting van de Hollandbaan. Een automobilist die het verkeersplein voor ¾ had genomen, draaide de Middellandbaan op. Daarbij zag hij de overstekende fietser te laat. Die werd door de auto geschept en kwam via de motorkap op de weg terecht.

De 61-jarige fietser is met hoofdletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Hij mocht in de loop van de avond het ziekenhuis weer verlaten.

Automobilist vliegt uit de bocht
WOERDEN Op maandag 10 december is een automobilist bij een aanrijding gewond geraakt.

Rond half zes in de middag reed een 25-jarige automobilist uit Woerden over het Geestdorp, komende uit de richting van het Gerverscop en gaande in de richting van de Ir. Enschedeweg. Ter hoogte van hectomterpaaltje 56.5 voelde de automobilist zijn auto wegglijden, waarna de auto in de rechterberm tegen een lantaarnpaal aan botste.

De man is met nekletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en daar opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie