Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ambtenaren Nieuwegein fietsen voor Rundu

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Ambtenaren fietsen voor Rundu

Van april tot oktober hebben ambtenaren van de gemeente Nieuwegein in totaal 1900 gulden ( 862,18) bij elkaar gefietst voor het adoptieproject Straatkinderen van Rundu van het Rode Kruis. Rundu is de Namibische zusterstad van Nieuwegein. Voor elke gereden kilometer van huis naar werk of omgekeerd, legde het college van b&w één eurocent op tafel. Aan de actie deden ongeveer honderd ambtenaren mee die in de zomermaanden in totaal 83.000 kilometer hebben gefietst. Eén van hen reed in die periode maar liefst 2160 kilometer.

Wethouder Margreet Steenhuisen overhandigde het geld onlangs in de vorm van een cheque aan de voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, de heer De Boois. In zijn dankwoord zei hij dat het bedrag in zijn geheel ten goede zal komen aan kinderen van twaalf tot achttien jaar voor wie een zwerversbestaan dreigt wegens een slechte thuissituatie of door de oorlog in buurland Angola. Dankzij de Nieuwegeinse bijdrage kunnen die jongeren nu terecht in een opvanghuis waar ze kunnen eten en (indien nodig) slapen. Ook krijgen ze scholing en wordt er aandacht besteed aan sociale contacten.

Bijkomend voordeel van de fietsende ambtenaren was dat het milieu minder werd belast. Als de genoemde 83.000 kilometer per auto zouden zijn afgelegd zou er 1600 ton CO2 de lucht zijn ingegaan. Mede om die reden stimuleert het college het fietsgebruik bij de werknemers. Wellicht een ideetje voor andere bedrijven, ook al omdat het verkeer, met name in Plettenburg / De Wiers, steeds meer hinder ondervindt van files en opstoppingen.


---

Invoerdatum 11-12-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie