Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regering overweegt deelname veiligheidsmacht Afghanistan

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Regering overweegt deelname veiligheidsmacht Afghanistan

12-12-2001

Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft dinsdagavond (11 december) mede namens minister De Grave van Defensie de Eerste en Tweede Kamer geïnformeerd over het feit dat de Nederlandse regering momenteel serieus nadenkt over een eventuele deelname van ons land aan een multinationale veiligheidsmacht voor Afghanistan. In de brief aan het parlement spreekt de bewindsman letterlijk over "het voornemen van de regering te onderzoeken of een Nederlandse bijdrage aan een internationale, door de VN Veiligheidsraad gemandateerde veiligheidsmacht wenselijk en mogelijk is en zo ja, welke".

De brief aan het parlement vormt de start van de formele procedure zoals die is omschreven in het Toetsingskader dat geldt bij uitzendingen. Of en zo ja, welke eenheden zullen worden uitgezonden is onderwerp van nadere besluitvorming van de regering. Een definitief besluit kan pas worden genomen wanneer meer bekend is over de nadere invulling van de veiligheidsmacht, met name over aspecten als mandaat, omvang, taakstelling, deelnemende landen en dergelijke.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie