Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste uitreiking nieuwe soldatenrangen

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Soldatenrangen 2

Generaal-majoor Seijn reikt voor eerste maal nieuwe soldatenrangen uit

12-12-2001

Acht soldaten van het Schoolbataljon Noord zijn vanmorgen (12 december) in Assen als eersten door plaatsvervangend Bevelhebber der Landstrijdkrachten generaal-majoor R. Seijn, bevorderd tot soldaten der tweede klasse. Aansluitend werd de rest van de Charly-compagnie bevorderd. De bevordering vindt plaats na het voltooien van de AMO, de Algemene Militaire Opleiding. De generaal reikte tevens het nieuwe rangonderscheidingsteken aan twee soldaten der eerste klasse uit.

Vanaf vandaag geldt voor soldaten van de Koninklijke Landmacht een nieuw rangenstelsel en zijn er in plaats van twee drie soldatenrangen. Het is de eerste keer sinds 1952 dat er weer een rang is toegevoegd aan het rangenstelsel. De verandering van het bevorderingssysteem betekent voor de soldaten ook een aanzienlijke salarisverbetering. De wijziging in het rangstelsel maakt deel uit van het arbeidsvoorwaardenakkoord dat sinds 1 oktober dit jaar van kracht is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie